Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Bauta” ny serie i SVT om politisk korrekthet, rasism och feminism

Isabella Rodriguez, Catrine Lundell och Joakim Granberg på en bild från nya humorserien "Bauta", som produceras av FLX. Foto: SVT
Isabella Rodriguez, Catrine Lundell och Joakim Granberg på en bild från nya humorserien ”Bauta”, som produceras av FLX. Foto: SVT

”Bauta”. Ja, så heter en ny serie i SVT som är bautarolig, bautabisarr och bautakort. Eller i alla fall alldeles för kort. Åtta korta avsnitt och sedan är det över. Jag har sett tre av dessa och längtar efter mer.

”Bauta” är skriven, spelad och även regisserad av Michal Axel Piotrowski, Catrine Lundell, Joakim Granberg, Isabella Rodriguez, Olov-Anders Sikku, Jonas Modin och Matilda Dahl.

I ett pressmeddelande säger de:

”Vi är PK-Sveriges våta dröm. Vi har en same, inte mindre än TRE kvinnor (nästan majoritet!), en rasifierad kortvuxen och en bög i ensemblen, men för alla som tycker det har gått för långt finns även två vanliga killar.”

I samma pressmeddelande skriver SVT så här om vad som väntar om man börjar titta på ”Bauta”, och tro mig, gör man det är det svårt att sluta. ”Serien tar upp vad som händer när en snabbt behöver sticka från ett one night stand men färdtjänsten aldrig dyker upp, pirret när ryssen äntligen kommer, avundsjukan på väninnornas dickpics och allmänhetens totala ointresse för samisk politik?”

Allt som allt stoltserar gänget bakom ”Bauta” med att över hundra rollfigurer presenteras under de åtta avsnitt – bland annat ”den medvetna mannen som läxar upp sin fru om feminism” och tulltjänstemannen som flyr till Nordkorea för att komma undan PK-polisen.

Och för att vara extra tydlig så är det värt att även ta upp det som SVT skriver i pressmeddelande om att ”Bauta” är en serie som ”behandlar ämnen som politisk korrekthet, yttrandefrihet, rasism och feminism, med humor, sketch och satir.”

”Bauta” produceras av FLX, ingår i projektet Moving Sweden och har premiär 28 september i SVT Play – då blir de  tre första avsnitten tillgängliga samtidigt.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Följ Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-serier