Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för nya ”Modus” – mer om handlingen i säsong 2

"Modus" säsong två har premiär på C More den 2 november 2017. Foto: Bersa/Pär Bäckstrand/C More
”Modus” säsong två har premiär på C More den 2 november 2017. Foto: Bersa/Pär Bäckstrand/C More

Svek, hämnd, moraliska ställningstaganden och naturligtvis hemligheter så mörka att deras avslöjande omkullkastar allt. Precis, ”Modus” är tillbaka och nu är det bekräftat att det är den 2 november som gäller som premiärdatum på C More.

Sedan tidigare vet vi att Kim Cattrall, Greg Wise och Billy Campbell finns med i den nya säsongen, precis som Melinda Kinnaman och Henrik Norlén.

Och precis som jag har skrivit tidigare kommer ”Modus” säsong 2 utgå från att den amerikanska presidenten Helen Tyler (Kim Cattrall) är på statsbesök i Stockholm när hon mystiskt försvinner. I ett pressmeddelande går det att läsa följande om vad som händer sedan: ”Mitt i det intensiva polisarbetet pågår en maktkamp mellan ett panikslaget USA och ett ansvarigt Sverige när hotet mot en av världens mest mäktigaste personer sätter hela världen i gungning. Inger Johanne (Melinda Kinnaman) och Ingvar (Henrik Norlén) dras in i jakten på sanningen men snart står det klart att det inte går att lita på någon.”

Greg Wise och Billy Campbell, är två av skådespelarna som medverkar i "Modus" säsong 2. Foto: Johan Paulin/C More/Miso Film
Greg Wise och Billy Campbell, är två av skådespelarna som medverkar i ”Modus” säsong 2. Foto: Johan Paulin/C More/Miso Film

Nu bekräftas också namnen på ytterligare några skådespelare i ”Modus” säsong 2: Danska Paprika Steen, Johan Rabaeus, Anja Lundqvist, Samuel Fröler, Nina Zanjani liksom Sigge Eklund finns med i rollistan.

Josefine Tengblad är dramachef för C More och TV4 och säger:

”Det är helt fantastiskt att vi har lyckats få den här makalösa ensemblen! Det är mycket tack vare att den första säsongen blivit en sådan succé, både i Sverige och internationellt. Serien är på många sätt banbrytande och att den spelas in på svensk mark med en cast av den här kalibern gör oss otroligt stolta.”

kimcattrallmodus

Sedan tidigare vet vi också att Inger Johanne och Ingvar flyttar ihop och väntar barn i de nya avsnitten. Naturligtvis kan den lyckan inte få blomma fritt, eftersom Warren Shifford (Greg Wise), Inger Johannes tidigare mentor från FBI och presidentens närmaste man, dyker upp. ”Hans oväntade ankomst tvingar Inger Johanne att konfrontera smärtsamma hemligheter från sitt förflutna när Warren återigen nästlar sig in i hennes liv”, går det att läsa i pressmeddelandet.

Danska skådespelaren Paprika Steen medverkade nyligen i svensk-danska tv-serien ”Gisslantagningen”. I ”Modus” säsong 2 gör hon rollen som Alva Roos, den polis som är chef för den svenska grupp som leder utredningen kring presidentens försvinnande.

”Jag är alltid tacksam och glad när jag blir tillfrågad att arbeta i ett annat land än mitt eget. Jag har jobbat i Sverige förut och trivdes väldigt bra. Rollen som Alva Roos kändes spännande då jag gillade Modus första säsong och gärna ville jobba med Melinda Kinnaman som jag verkligen beundrar”, säger Paprika Steen i pressmeddelandet.

Lisa Siwe är konceptuerande regissör för ”Modus” säsong 2, som produceras av Sandra Harms på Miso Film. I övriga roller syns bland andra Simon J Berger, Jonas Malmsjö, Annika Hallin, Gerhard Hoberstrofer och Marika Lagercrantz.

”Modus” säsong 2 har premiär 2 november på C More och sänds senare i TV4.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Modus”