Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”GW:s mord” förnyas – klart med säsong 3 i TV4

Leif GW Persson är programledare för "GW:s mord" i TV4. Foto: Pär Bäckstrand/TV4
Leif GW Persson är programledare för ”GW:s mord” i TV4. Foto: Pär Bäckstrand/TV4

”GW:s mord” fortsätter – programseriens tredje säsong har premiär våren 2018 i TV4. I ett pressmeddelande säger formuleringsmästaren Leif GW Persson bland annat: ”Med tanke på mitt intresse för frågan är det en stor glädje att få berätta om dem för andra människor som är intresserade av den här typen av gräsligheter”. 

Premiär var det våren 2017. Sex avsnitt senare stod det klart att det skulle bli en andra omgång. Under sensommaren har fyra nya avsnitt sänds i TV4, som nu alltså meddelar att det blir mer ”GW:s mord” – planerad premiär är våren 2018.

David Lillemägi, exekutiv producent för ”GW:s mord” säger i samma pressmeddelande:

”Vi är väldigt stolta över berättandet i GW:s mord och mottagandet från tittarna, och det är glädjande att det nu blir fortsatt skarpa analyser från Leif GW Persson kring en rad av våra mest uppmärksammade, såväl som mindre kända, mordfall.”

Leif GW Persson konstaterar:

”Jag har läst handlingar, förundersökningar och domar – i dem fall det finns domar – i närmare 1000 svenska mord och många av dem ligger långt tillbaka i tiden. Så länge tittarna vill se – och ta del av det jag kan – kommer jag fortsätta berätta.”

Tittarsiffrorna för programseriens andra omgång är i paritet med, men något sämre, än första omgången, där premiäravsnittet var det enda som landade över en miljon tittare.

När det gäller TV4 Play är siffrorna inte en dundersuccé – MMS har rapporterat om de två första avsnitten i andra säsongen som placerar sig 31 respektive 36 över veckans mest sedda.

Säsong 3 av ”GW:s mord” har premiär våren 2018.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Följ Spoiler alert på Facebook för det senaste om TV4:s tv-program