Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Upphovsduon: ”Stranger things” får säsong 3 – kanske även 4

Gaten Matarazzo, Finn Wolfhard, Caleb McLaughlin och Noah Schnapp på en bild från säsong 2 av "Stranger things". Foto: Netflix
Gaten Matarazzo, Finn Wolfhard, Caleb McLaughlin och Noah Schnapp på en bild från säsong 2 av ”Stranger things”. Foto: Netflix

Det blir en tredje säsong av ”Stranger things”. Och därefter ytterligare en. I alla fall är det vad tvillingarna Matt och Ross Duffer, seriens upphovsmän nu säger till Vulture. Netflix har inte bekräftat nyheten.

Men ändå.

Och: ”Stranger things” säsong 2 måste verkligen, verkligen, verkligen misslyckas för att Netflix inte ska ge grönt ljus för fler avsnitt; ett scenario så orimligt att det nästan är löjligt att tänka på.

I vilket fall, Ross Duffer säger till Vulture att han och hans bror tänker sig att ”Stranger things” är ”en fyra-säsongers-grej och sedan är det slut”.

Skulle ”Stranger things” landa på fyra säsonger kommer seriens huvudensemble, precis som rollfigurerna, vara redo för college. Därför: ”Vi får fortsätta att justera berättelsen efter det. Men jag vet inte om vi kan rättfärdiga att något händer med dem varje år.”

Fast innan vi som tittare börjar fundera på allt det där: ”Stranger things” säsong 2 har premiär 27 oktober 2017 på Netflix. Nio nya avsnitt väntar.

Foto: Netflix
Foto: Netflix

Handlingen? Jo, som följer: ”Det är 1984 och medborgarna i Hawkins, Indiana, flyr fortfarande från fasansfulla Demogorgon och hemligheterna bakom Hawkins labb. Will Byers har äntligen räddats från upp-och-ner vända världen, men något stort och okontrollerat hotar fortfarande de överlevande.”

Precis som tidigare är det Matt Duffer och Ross Duffer som ligger bakom den nya säsongen. Klart är att bröderna regisserar avsnitt 1, 2, 8 och 9, medan Shawn Levy gör avsnitt 3 och 4. Pixar-legendaren Andrew Stanton (”Hitta Nemo”, ”Hitta Doris”) tar hand om femman och sexan och Rebecca Thomas regisserar avsnitt 7.

Ross Duffer säger till Vulture att han sa till sin bror att han inte vill kalla det för säsong 2, då han vill att de nya avsnitten ska ha känslan av film nummer två i en franchise – då är ju allt lite större

Nya namn i rollistan för säsong 2 är bland andra danska Linnea Berthelsen, Sean Astin och Paul Reiser. Bekräftat är även att Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Noah Schnapp, Gaten Matarazzo och Caleb McLaughlin liksom Winona Ryder och David Harbour är tillbaka för de nya avsnitten.

”Stranger things” säsong 2 har svensk premiär 27 oktober 2017 hos Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Följ Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier