SPOILER ALERT

Daniel Craig bekräftar – spelar James Bond igen

craigbond

Hans namn är Bond. James Bond. Och det gäller i åtminstone en film till – i natt svensk tid bekräftade Daniel Craig att han ska spela huvudrollen i ”Bond 25” (filmen har ännu ingen titel).

Det var i ”The Late Show with Stephen Colbert” som Craig svarade ja när han han fick frågan om han skulle spela Bond ännu en gång. Craig sa också att han varit säker på sin sak i ”några månader”.

– Vi har diskuterat det och försökt lösa saker och ting. Jag ville alltid göra det, men behövde en paus, säger han enligt Variety.

Daniel Craig nämnde också att han vill avsluta sin tid som James Bond ”on a high note” (ungefär: ”så bra som möjligt”), vilket gör att mycket pekar på att ”Bond 25” blir sista gången som skådespelaren gör rollen.

Daniel Craig har spelat Agent 007 sedan ”Casino Royale” (2006) och därefter gjort ytterligare tre filmer: ”Quantum of Solace (2008), ”Skyfall” (2012) och ”Spectre” (2015).

Det var kort efter inspelningen av den senare filmen som Daniel Craig i en intervju sa att han hellre skulle ”slå sönder det här glaset och skära upp mina handleder” än spela James Bond igen. Nu förklarar Craig det han kallar för ett ”riktigt idiotisk svar”:

– Det finns ingen anledning att be om ursäkt för det, men det var två dagar efter att jag hade spelat in den senaste filmen och sedan gjorde jag en intervju och någon frågade om jag ville göra en till och jag bara: ”Nej”.

Neal Purvis och Robert Wade skriver manuset till ”Bond 25”, som alltså ännu inte har fått en officiell titel. Filmen har planerad världspremiär 8 november 2019.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Följ Spoiler alert på Facebook för det senaste om dina favoritserier