Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

GW Persson gör serie i Kanal 5 – Robert Gustafsson i huvudroll

gwgustafsson
Robert Gustafsson och Leif GW Persson gör en tv-serie som ska sändas i Kanal 5. Foto: Magnus Ragnvid/Kanal 5

Leif GW Persson gör en tv-serie som ska sändas i Kanal 5. Robert Gustafsson kommer att spela huvudrollen i vad som beskrivs som en psykologisk dramaserie i krimmiljö.  Planerad premiär är hösten 2018. 

Leif GW Persson är upphovsman till den nya tv-serien som produceras av Yellow Bird. I ett pressmeddelande säger kriminologen att han är trött på ”bristen på autenticitet i skildringar av hur polisarbete går till och ville skapa en serie där tittarna får en riktig beskrivning över en mordutredning.”

”Robert Gustafsson är mest känd för att vara rolig men jag är övertygad om att han är en alldeles lysande karaktärsskådespelare”, konstaterar Leif GW Persson också.

Skådespelaren och komikern menar att han ”sällan har varit så överens med en upphovsman” som med Leif GW Persson.

”Det är med stor iver och lust som jag går in i detta samarbete med Leif GW Persson. Sällan har jag varit så överens med en upphovsman. En psykologisk dramaserie i krim-miljö är också något som alltid fattas i utbudet. Att bryta mönster och schabloner i denna genre är också ett gemensamt mål. Med spänning dramatik och svart humor blir detta något jag bara inte kan tacka nej till ens under olaga hot”, säger Robert Gustafsson.

Den nya serien är en samproduktion med Discovery Networks, Viaplay och Nordisk Film. Planerad premiär är hösten 2018 i Kanal 5. Serien ska därefter sändas i Viaplay.

Axel Eriksson, programdirekt Discovery Networks:

”Vi bygger vidare på vår dramasatsning genom starka samarbeten med högt kvalitativt fokus tillsammans med de skickligaste kreatörerna. Intresset för lokalt drama är enormt stort och vi är oerhört glada att få vara en del av det här samarbetet med Yellow Bird och de suveräna och oefterhärmliga Leif GW Persson och Robert Gustafsson.”

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Följ Spoiler alert på Facebook för det senaste om dina favoritserier