Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Christine Meltzer gör tv-program om döden i Kanal 5

Christine Meltzer gör en dokumentärserie i Kanal 5 som har fått titeln "Meltzer & Döden". Foto: Magnus Ragnvid/Kanal 5
Christine Meltzer gör en dokumentärserie i Kanal 5 som har fått titeln ”Meltzer & Döden”. Foto: Magnus Ragnvid/Kanal 5

Christine Meltzer spelar in en ny dokumentärserie om döden som ska sändas i Kanal 5. ”Jag tänker att om vi vågar prata mer om döden så kanske vi vågar leva lite mer”, säger programledaren i ett pressmeddelande. 

Titeln är ”Meltzer & Döden” och inspelningen pågår i skrivande stund. I ett pressmeddelande om den nya dokumentärserien går det att läsa att Christine Meltzer möter ”personer som på olika sätt har en nära koppling till döden”. Målet är att få en bättre förståelse för människors inställning till ”livet och döden som hon är så djup fascinerad av”.

I samma pressmeddelande säger Christine Meltzer:

”Jag har alltid varit rädd för att dö, rädd för att inte längre få vara med, rädd för att behöva lämna mina vänner och min familj. För fyra år sen fick jag beskedet att jag hade bröstcancer och då blev det som att nu, nu skulle det ske, nu var den här – döden. Jag vet inte mer än någon annan, men jag vet att det kan hända vem som helst, när som helst. Jag tycker att vi oftast är så dåliga på att prata om döden och jag tror att vi skulle må bra av att våga prata mer om den. Jag tänker att om vi vågar prata mer om döden så kanske vi vågar leva lite mer – vi är ju bara här just nu. Just nu. En stund på jorden.

I ”Meltzer & Döden” kommer programledaren bland annat att träffa äventyraren Annelie som utmanar döden genom bergsklättring och fridykning. Andra möten inkluderar Anders som tänker frysa ner sig när han går bort samt Sasha som har varit kliniskt död.

Samtidigt kommer Christine Meltzer också söka svar på vad som händer med kroppen när man dör: hur går arbetet till på en obduktionsavdelning, ett bårhus och på ett krematorium?

Även Peter Magnusson, Ann-Sofie Carringer, Emma Zackrisson och Tobias ”Tobbe Trollkarl” Blom medverkar i tv-programmet. De är alla nära vänner till Meltzer och ska tillsammans med henne reflektera kring livet och döden.

”Meltzer & Döden” har planerad premiär till vintern i Kanal 5.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Följ Spoiler alert på Facebook för det senaste om dina favoritserier