Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hivju skojar med actionfigur och isbjörn – så hänger det ihop med ”Game of thrones”

Kristofer Hivju som Tormund Giantsbane och Gwendoline Christie som Brienne of Tarth. Foto: Helen Sloan/HBO
Kristofer Hivju som Tormund Giantsbane och Gwendoline Christie som Brienne of Tarth. Foto: Helen Sloan/HBO

Vilken lustigkurre han är, Kristofer Hivju.

Det här är självklart bara en klackspark, en droppe i oceanen i jämförelse med ”Game of thrones” som helhet, men ändå: När var senaste gången du såg en tv-stjärna av samma kändiskaliber som Hivju göra något sådant här?

Just det.

Kristofer Hivju spelar som bekant Tormund Giantsbane i ”Game of thrones”. Vilken betydelse Tormund kommer att ha i seriens sjunde säsong är fortfarande oklart.

I mitten av december snackade jag med Hivju om ”Beck”, men passade naturligtvis på att ställa frågor om ”Game of thrones”. Den norska skådespelaren var då i Belfast för att spela in säsong 7.

Innan Kristofer Hivju fick rollen som Tormund Giantsbane i ”Game of thrones” var han ett stor fan att George R.R. Martins böcker – något han naturligtvis fortfarande är. När vi hördes senast sa Hivju att han sträckläste manusen för säsong 7 vilket redan då lovade gott och fortfarande är en fingervisning om att den nya omgången kan komma att toppa allt som ”Game of thrones” har visat upp tidigare.

Det här är lite av det som Hivju sade om de nya avsnitten av ”Game of thrones”:

– Vad kan jag säga egentligen? It´s gonna be spectacular, it´s gonna be a lot of fights.

Hahahaha. Så klart.

– Nämen alltså, det som jag har upplevt som spännande med ”Game of thrones” är att egentligen så är ”Game of thrones” en historia.

Precis. Jag håller med.

– Det här är ett epos och nu går vi mot målet och slutet. Säsong 7 är en fortsättning från där vi slutade sist, men om jag ska analysera ”Game of thrones” så skulle jag säga att varje säsong är strukturerad som en film – egentligen är hela serien strukturerad som en film – så nu är vi verkligen inne i seriens tredje akt. Och det märker man i manusen och man märker det i känslan och man märker det i det som står på spel. Det var en fröjd att läsa manus till den här säsongen. Jag har aldrig hör ordet ”binge-reading”, men när jag började läsa så kunde jag inte sluta.

Däremot sa Hivju inget om att han i framtiden skulle ta ut Tormunds köttsliga lustar via en actionfigur och dessutom på en isbjörn vid namn Sheila – något som naturligtvis går att härleda till att Tormund ibland kallas för ”husband of bears” och att den ofta älskvärda rollfiguren har påstått att han har legat med en björn när han full som en kastrull.

”Game of thrones” säsong 7 hade premiär 17 juli hos HBO Nordic och C More. Säsongen är på sju avsnitt.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Följ Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Game of thrones”