Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Så dålig är ”Pharmacy Road” hos HBO Nordic

Andy Samberg på en bild från "Pharmacy road". Foto: HBO
Andy Samberg på en bild från ”Pharmacy road”. Foto: HBO

”Pharmacy Road” är idiotisk. Se den inte. 

1geting

Det finns inga vetenskapliga bevis att du blir dummare av att se ”Pharmacy Road”, men att se ”Pharmacy Road” är som att låta någon banka en leksakshammare i ditt huvud och sedan försöka bortförklara huvudvärken med att det åtminstone inte var slöseri med tid.

Det är det naturligtvis.

Att ”Pharmacy Road” (premiär 9 juli, HBO Nordic) ens existerar kan uppfattas som en skymf, men filmen, eller specialavsnittet som är en mockumentär, är i alla fall kort och landar runt 50 minuter så plågan är inte allt för långvarig.

Det hela utspelar sig under Tour de France 1982, vilket i den här kontexten var en ”mörk och fiktiv tid i cykelhistorien”. Alla tävlande utom fem var dopade och slängdes ut ur tävlingen. De kvarvarande deltagarnas gemensamma historia fram till mållinjen är den vi får följa.

Rollistan är inte alls dåligt: Andy Samberg, Daveed Diggs, Julia Ormond, Kevin Bacon, Phylicia Rashad, Will Forte, Dolph Lundgren, John Cena, Danny Glover, Nathan Fielder, Maya Rudolph, Jeff Goldblum, Freddie Highmore, Orlando Bloom och James Marsden finns med i mer eller mindre större roller. Lance Armstrong spelar dessutom sig själv, precis som Mike Tyson.

Det räcker inte.

Murray Miller, tidigare producent och manusförfattare för ”Girls” och ”American Dad”, tycker till exempel att det är kul att John Cena får ett kaosartat utbrott som resulterar i att en annan deltagare i cykeltävlingen visar sin penis i en sekvens så upprörande tråkig att det är lätt att börja gråta åt eländet.

Det är dessutom tröttsamt att tvingas uthärda ännu en bombastisk rollfigur spelad av Andy Samberg eftersom även den här rollfiguren drar åt samma håll som alla andra bombastiska rollfigurer som Andy Samberg har spelat.

Utöver den irritationen trycks det in så många fånigheter på fel sida gränsen att det finns en övervägande risk att man börjar ifrågasätta sin egen existens; att ”Pharmacy Road” faktiskt får ta en plats i ett popkulturellt utbud bevisar ju att inget betyder något längre – trots att några av filmens referenser är uppiggande.

Så ja: Här har verkligen allt gått åt pipan, men grundproblemet hittas självklart i manuset. Till skillnad från Millers ”7 days in Hell” (om den längsta tennismatchen någonsin, också det en mockumentär hos HBO Nordic) har ”Pharmacy Road” nämligen grävt ner all charm och låtsats som ingenting.

Jag tog en för laget och såg ”Pharmacy Road”. Gör inte samma misstag.

# ”Pharmacy Road” har premiär 9 juli hos HBO Nordic. I USA är titeln ”Tour de Pharmacy”. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om nya serier hos HBO Nordic