Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Advokaten” och ”ALEX” byter plats – nya premiärdatum i Viaplay

Dragomir Mrisc spelar huvudrollen i Viaplays nya originalserie "ALEX" som har premiär våren 2018. Foto: Andrés Regnell/Viaplay
Dragomir Mrisc spelar huvudrollen i Viaplays nya originalserie ”ALEX” som har fått ett tidigare premiärdatum än planerat. Foto: Andrés Regnell/Viaplay

Två av Viaplays originalserier gör nu ett byte i streamingtjänstens kalender: Medan ”Advokaten” får sitta på bänken ytterligare en tag, får ”ALEX” möjlighet att springa in på premiärplanen tidigare än planerat.

Det hela innebär att ”ALEX”, som har Dragomir Mrsic i huvudrollen, blir tillgänglig hos Viaplay hösten 2017, medan Jens Lapidus tv-serie ”Advokaten” har premiär våren 2018.

Sanna Olsson, Nordic head of pr hos Viaplay, förklarar varför:

”Advokaten kommer att ha premiär nästa år, Q1 2018, på Viaplay och TV3. Nu till hösten kommer istället ”ALEX” att ha premiär, på Viaplay, då den kommer att vara färdiginspelad innan ”Advokaten” samt är en kortare serie i sex delar. På TV3 kommer ”Hassel” istället att visas senare i höst efter att den har haft premiär på Viaplay.”

Det är Niklas Rockström (bland annat ”Innan vi dör”) och Michael Hjorth som är huvudförfattare till ”ALEX”, serien där Dragomir ”Gago” Mrsic och Rakel Wärmländer gör huvudrollerna.

”ALEX” beskrivs som en ”rå och stenhård thrillerserie” där Mrsic spelar den hårdföre och korrupta polisen Alex som bestämt sig för att börja spela schyst. Det är naturligtvis lättare sagt än gjort. Som det beskrivs i ett tidigare pressmeddelande vägrar ”de mörka krafter han samarbetat med att släppa honom”, vilket självfallet betyder att Alex och hans familjs liv står på spel.

”ALEX” är baserad på en idé av Dragomir Mrsic och Mikael Cross. Inspelningen började under våren i Göteborg och arbetet med serien ska snart gå in i en efterbearbetningsfas.

Alexander Karim spelar huvudrollen i "Advokaten", en ny originalserie från Viaplay som också sänds i TV3. Foto: Anders Ylander
Alexander Karim spelar huvudrollen i ”Advokaten”, en ny originalserie från Viaplay som också sänds i TV3. Foto: Anders Ylander

Idén till ”Advokaten” kommer från författaren Jens Lapidus, ”Bron”-upphovsmannen Hans Rosenfeldt och författaren Michael Hjorth. Den första säsongen är på tio avsnitt och Alexander Karim gör huvudrollen som Frank Nordling, försvarsadvokat på en av Sveriges främsta advokatbyråer. Som ung såg Frank sina föräldrar bli dödade.

Seriens avstamp blir att Frank får veta att föräldrarnas mördare är en av ledarna inom Köpenhamns undre värld liksom en av advokatbyråns viktigaste klienter. Frank blir, naturligtvis, besatt av hämnd.

Ytterligare om handlingen går att läsa i tidigare pressmeddelande från Viaplay: ”På jakten efter gärningsmännen dras Frank allt djupare in ett livsfarligt dubbelspel. Frågan är hur långt han är beredd att gå för att skipa rättvisa? ”Advokaten” är en nervkittlande thrillerserie där karaktärerna kastas mellan lagligt och olagligt, liv och död.”

”ALEX” har premiär mot slutet av hösten 2017 och ”Advokaten” i början av våren 2018 hos Viaplay.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Följ Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays originalserier