Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Arvinge okänd” ny SVT-serie med Kattis Ahlström och Niklas Källner

Kattis Ahlström och Niklas Källner är programledare för SVT:s nya tv-program "Arvinge okänd". Foto: Sanna Sjöswärd/SVT
Kattis Ahlström och Niklas Källner är programledare för SVT:s nya tv-program ”Arvinge okänd”. Foto: Sanna Sjöswärd/SVT

24 augusti är det premiär för SVT:s nya tv-program ”Arvinge okänd”, där Kattis Ahlström och Niklas Källner är programledare.

Som titeln antyder handlar det om att söka upp personer som inte är medvetna om att de har ett arv att hämta ut. Samtidigt är SVT noga med att i ett pressmeddelande poängtera att serien ”i slutändan handlar mindre om pengar och mer om familjehistorier, borttappade relationer och fascinerande livsöden”.

I samma pressmeddelande konstaterar SVT också att programmets historier är att vitt skilda slag. ”Fram växer porträtt av människor som tvingats fly krig och förföljelse, valt ett liv i samhällets utkanter, drabbats av sjukdom eller helt enkelt försökt lämna en komplicerad tillvaro bakom sig och börja ett nytt liv. Gemensamt för alla är att de någonstans längs vägen har tappat kontakten med sina närmaste”, går det att läsa om det nya tv-programmet.

Varje avsnitt av ”Arvinge okänd” handlar om ett enskilt fall. Ofta leder spåren till alla länder och på så sätt, i alla fall enligt SVT, växer en bild fram kring hur Europas ”dramatiska 1900-tal har påverkat människors öden”.

SVT skriver också, kanske lite väl bombastiskt, att ”Arvinge okänd” är en serie som ”återförenar familjer, läker sår och tecknar ett fascinerande dokument över vår samtid.”

”Arvinge okänd” har premiär 24 augusti i SVT och SVT Play.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program