Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Glädjebeskedet: ”Downton abbey”-film planerad att spelas in 2018

Tom Branson, Lord Gillingham och Lady Mary Crawley. Foto: NBC/SVT
Tom Branson, Lord Gillingham och Lady Mary Crawley. Foto: NBC/SVT

Nu bekräftar NBCUniversal att en ”Downton Abbey”-film är på gång. Inspelningen är planerad att börja 2018 och förhoppningen är att samla åtminstone 20 skådespelare från den brittiska tv-serien.  

Det är nyhetsbyrån AP som har fått den bekräftelse som gör att mycket pekar på att ”Downton Abbey”-filmen faktiskt blir verklighet.

Michael Edelstein, höjdare på NBCUniversal International Studios, säger att arbetet med filmen har pågått under en längre tid och att det nu handlar om att få till manuset för att sedan samla så många som möjligt från tv-seriens ensemble.

– Vår förhoppning är att kunna spela in filmen någon gång nästa år, säger Michael Edelstein också till AP.

Det var på röda mattan inför ”Downton abbey: The Exhibition” i Singapore som Edelstein avslöjade glädjebeskedet om ”Downton”-filmen. Men: De skådespelare från tv-serien som var på plats var inte medvetna om hur långt gångna planerna faktiskt är.

– Vi hade ingen aning om att det är på gång. Men vi skulle alla älska att vara en del av filmen om den blir av, säger Sophie McShera, som spelade Daisy Mason i serien.

Laura Carmichael, känd som Lady Edith Crawley:

– Säg det där till min agent, för vi väntar fortfarande på att få veta vad som gäller. Men vi hoppas att filmen händer snart.

Julian Fellowes, upphovsman till ”Downton Abbey”, konstaterade att han tror att ”det finns en film inom oss” och att han hoppas att den blir av.

”Downton Abbey” avslutades efter sex säsonger i december 2015. I Sverige sändes tv-serien i SVT. Nyligen skrev Julian Fellowes i en chatt med The Guardians läsare att han ”väntar på grönt ljus från studion” för att filmen ska bli av, men att han börjat skriva manuset.

”Sedan kommer det svåraste att vara att få ihop ensemblen igen, för om man jämför med de flesta andra serier så har den här en så stor ensemble. Och filmen behöver vara Downton-esque. Jag vet att ensemblen står bakom filmen och att det finns en stor publik där ute som vill se den”, skrev Fellowes och konstaterade också: ”Det är ganska troligt att ”Downton”-filmen faktiskt kommer bli av.”

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Följ Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Downton Abbey”-filmen