Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Är ganska troligt att ”Downton abbey”-filmen kommer hända”

Skådespelarna Laura Carmichael, Elizabeth McGovern och Michelle Dockery. Foto: NBC/SVT
Skådespelarna Laura Carmichael, Elizabeth McGovern och Michelle Dockery. Foto: NBC/SVT

Nej, det har ännu inte slagit om till grönt för en fortsättningen på ”Downton abbey”, men enligt seriens upphovsman är det ändå ”ganska troligt” att en film faktiskt blir av.

Ja, det är alltså Julian Fellowes som uttalar sig om hur läget egentligen är när det gäller ”Downton abbey” och den film som det har snackats om sedan serien avslutades i december 2015.

I en webbchat med The Guardians läsare skriver Fellowes att han har börjat skriva manus till en ”Downton abbey”-film, men att denna ännu inte har fått grönt ljus av Universal.

”Vi väntar fortfarande på grönt ljus från studion. Sedan kommer det svåraste att vara att få ihop ensemblen igen, för om man jämför med de flesta andra serier så har den här en så stor ensemble. Och filmen behöver vara Downton-esque. Jag vet att ensemblen står bakom filmen och att det finns en stor publik där ute som vill se den”, skriver Fellowes och fortsätter senare:

”Det är ganska troligt att ”Downton”-filmen faktiskt kommer bli av.”

Inför ”Downton abbeys” sista julspecial träffade jag skådespelarna Allan Leech och Samantha Bond och frågade då om hur de såg på möjligheterna att serien skulle gå och bli film.

– Jag verkligen tänka mig att det kan bli så, men hur det skulle se ut eller när det skulle bli, det har jag ingen aning om, sa Allan Leech, som spelade Tom Branson i tv-serien.

Samantha Bond, känd som Lady Rosamund i serien, poängterade också det som Fellowes nu skriver:

– Julian har gjort alla skådespelarna världskända, så det kommer bli ofantligt svårt att samla den här gruppen människor igen.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Följ Spoiler alert på Facebook för det senaste om dina favoritserier