Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Baryard & Johnsson gör ridsports-tv med ”Det stora hoppet” i TV3

"Det stora hoppet" är en ny realityserie i TV3 med Malin Baryard och Henrik Johnsson. Foto: Johnny Wohlin/TV3
”Det stora hoppet” är en ny realityserie i TV3 med Malin Baryard och Henrik Johnsson. Foto: Johnny Wohlin/TV3

”Det stora hoppet” är titeln på TV3:s nya realityserie där sex tjejer ska lära sina pappor att tävla i klassiska ridsportgrenar.

Ryttartjejerna har hjälp av Malin Baryard, medan hennes make Henrik Johnsson är programledare. Premiären är planerad till hösten i TV3 och Viafree,

”Det blir skratt, smärta, svett och kärlek i dessa program som vi hoppas kunna förmedla. Jag tror att papporna tror sig veta vad som väntar – ”att det där med hästar kan vem som helst”. Dom kommer att bli överraskade när de skrittar in i sina döttrars värld”, säger Henrik Johnsson i ett pressmeddelande och fortsätter senare:

”Det ska bli väldigt roligt att jobba med Malin. Vi har pratat många gånger inför publik på hästtävlingar och i poddar, så vi har en trygghet även i vår professionella ton. Vi håller oss till det vi båda är bäst på – jag är programledare och hon är coach.”

Karolina Stallwood, innehållsdirektör MTG Sverige, i samma pressmeddelande:

”Över en miljon svenskar är intresserade av ridning och det är på tiden att vi ger dem ett program som tar deras kärlek till hästar på allvar. Det här kommer att bli en fantastisk serie, där papporna är beredda att göra allt för sina hästälskande barn.”

Malin Baryard agerar alltså coach i ”Det stora hoppet”, som TV3 beskriver som ett  tv-program som inte bara handlar ”om dramatiska tävlingar – utan även om tårar, skratt, kärlek och ilska när vi på nära håll får följa sex vanliga svenska tjejer och deras pappors kamp för att uppnå en gemensam dröm. Hur hanterar papporna exempelvis den omvända rollen att vara i underläge och beroende av sina döttrar?”

”Det ska bli spännande att se hur mycket kunskap papporna kan ta emot av sina döttrar. Hästar kräver respekt och närvaro, precis som alla relationer”, säger Malin Baryard.

”Det stora hoppet” har premiär hösten 2017 i TV3 och Viafree.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie