Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

TV3 planerar ny säsong av ”Svartsjön” – så blir den

svartsjonjohanhanne

Allt pekar på att ”Svartsjön” kommer tillbaka – jag kan nu berätta att TV3 har långtgående planer på en ny säsong av tv-serien där bland andra Filip Berg, Aliette Opheim och Valter Skarsgård medverkade i första säsongen.

Mikael Newihl, skandinavisk dramachef för MTG Sverige, säger till mig:

– Det stämmer att vi jobbar med en ny säsong men det är ännu väldigt tidigt i processen. Självklart vill vi bjuda tittarna på mer ”Svartsjön” eftersom den första mottogs så fantastiskt bra av publiken på alla plattformar.

– Handlingen i andra säsongen kommer inte att bli den förväntade men ingen lär bli besviken, då vi vill behålla den karakteristiska tonen som var utmärkande för den första säsongen.

Första säsongen av ”Svartsjön” – serien såldes nyligen till BBC som kommer sända den senare i år – avslutas på ett sätt som gör att det är svårt att se hur fortsättningen ska kunna bli.

Ulf Kvensler är upphovsman till ”Svartsjön” och med även i arbetet kring säsong 2. Han säger så här om de nya avsnitten (SPOILER ALERT om du inte har sett säsong 1 av ”Svartsjön”):

– Manusarbetet pågår just nu. Det kommer bli en prequel, där vi följer några av karaktärerna från säsong 1 under ett tidigare äventyr. Vi satte ju oss själva lite i problem med säsong 1, eftersom vi skapade ett gäng karaktärer som publiken brydde sig om – och sedan tog vi livet av nästan allihop. Så det blir en helt ny historia men med samma grundelement som säsong 1.

Lovisa Milles, Moa Herngren, Peter Lindblom och Richard Jarnhed skriver manus till säsong 2 av ”Svartsjön”. Ännu finns inget bekräftat premiärdatum.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie