SPOILER ALERT

Lagercrantz ”Det som inte dödar oss” blir film – då är det premiär

millennium

5 oktober 2018.

Det är premiärdatumet för filmatiseringen av David Lagercrantz ”Det som inte dödar oss”, fortsättningen på Stieg Larssons Millennium-serie.

I ett pressmeddelande går det också att läsa att Fede Alvarez kommer att regissera filmen och att David Fincher finns med bland de exekutiva producenterna.

Klart är också att rollistan i ”Det som inte dödar oss” kommer vara helt ny jämfört med tidigare filmer i Millennium-serien. Variety nämner bland andra Scarlett Johansson och Natalie Portman som möjliga namn för rollen som Lisbeth Salander.

Sanford Panitch, chef på Columbia Pictures, som äger rättigheterna till alla kommande Millennium-böcker, säger bland annat i ett pressmeddelande:

”David Lagercrantz lysande arbete att fortsätta denna enastående serie är en hyllning till Stieg Larssons mästerverk. Vi på Sony är hedrade att vara en del av serien tillsammans med Yellowbird, och vi är så glada över att göra en originalfilm av ”Det som inte dödar oss”. Fede Alvarez är det perfekta valet som regissör; han är en fantastisk regissör med en unik syn på världen. Fedes talang och skicklighet att skapa en psykologisk intensitet kommer att ta Lisbeth Salander tillbaka till filmens populärkultur med dunder och brak.”

Stieg Larssons tre ”Millennium”-böcker filmatserades med Noomi Rapace i rollen som Lisbeth Salander. David Fincher gjorde sedan en remake av ”Män som hatar kvinnor”, då med Rooney Mara och Daniel Craig i huvudrollerna och med titeln ”The girl with the dragon tattoo”.

Steven Knight, Fede Alvarez och Jay Basu har skrivit manuset till ”Det som inte dödar oss”, vars  inspelning börjar i september med en planerad världspremiär 5 oktober 2018.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie