SPOILER ALERT

Så blir ”Fallet” – se första trailer till nya serien i SVT och SVT Play

"Fallet" är en ny tv-serie i SVT med premiär 14 april. Foto: SVT
”Fallet” är en ny tv-serie i SVT med premiär 14 april. Foto: SVT

Okej, lyssna på det här då: Sophie Borg är huvudpersonen i SVT:s nya tv-serie ”Fallet”. Lisa Henni (”Snabba cash” och ”Tillbaka till Bromma”) gör rollen som Borg. Vid sin sida har hon skådespelaren Adam Godley (”Breaking bad”, ”Homeland”, massa annat).

Premissen: Ett makabert mord med religiösa förtecken begås. Sophie Borg ska utreda fallet. Offret är en brittisk man och i hans hemby i engelska St Ives nås kriminalkommissarie Tom Brown (Godley) av beskedet. Brown skickas till Sverige för att hjälpa till med mordutredningen.

Så twisten: ”Fallet” är, som SVT uttrycket det, en kriminalkomediserie. Sophie Borg beskrivs som en Nordic noir-polis utan självinsikt, hon avfyrar gärna sin pistol och ignorerar naturligtvis sina chefers order.  Tom Brown då? Jo, han är konflikträdd och säkerligen en bra polis, även om det är svårt att förstå hur han ständigt kan misslyckas.

Spoiler alert kan nu visa den första trailern till ”Fallet”, som har premiär fredagen 14 april i SVT. I övriga roller syns Tomas von Brömssen, Björn Kjellman, Lia Boysen, Björn Granath, Stina Rautelin, Meliz Karlge, Magnus Krepper, Christoffer Nordenrot och Dag Malmberg.

Erik Hultkvist, Tapio Leopold, Rikard Ulvshammar och Robin Muhr är manusförfattarna bakom ”Fallet”, som har Simen Alsvik som konceptuerande regissör samtidigt som Jon Holmberg också gör ett antal av de åtta avsnitten.

”Fallet” har premiär 14 april i SVT och är samproduktion mellan SVT, FLX, Film i Väst och DR med stöd av Nordisk Film och Tv fond.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie