Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Så blir ”Rebecka Martinsson” – då har nya tv-serien premiär i TV4

Ida Engvoll spelar huvudrollen i nya dramaserien "Rebecka Martinsson", som baseras på Åsa Larssons böcker. Foto: TV4
Ida Engvoll spelar huvudrollen i nya dramaserien ”Rebecka Martinsson”, som baseras på Åsa Larssons böcker. Foto: TV4

”Rebecka Martinsson” är en ny tv-serie som baseras på Åsa Larssons deckare – nu bekräftar TV4 att det blir premiär onsdag 8 mars.

Ida Engvoll (”En man som heter Ove”, ”Bron”, ”Bonusfamiljen”) spelar huvudrollen som advokaten Rebecka Martinsson. Serien baseras på Åsa Larssons böcker ”Det blod som spillts”, ”Svart stig”, ”Till dess din vrede upphör” samt ”Till offer åt Molok”.

I ett pressmeddelande berättar Ida Engvoll om rollen:

”När serien börjar får tittarna lära känna en Rebecka som har skapat en viss distans till världen och sina känslor. Hon är något av en särling. Mötet med hembygden öppnar en stängd dörr till en traumatisk barndom och en kommer närmre hennes komplexa karaktär och psyke. Rebecka har många färger och är en oklyschig karaktär. Hon är skarp och egensinnig men väldigt mänsklig – emotionell, impulsstyrd och ibland har hon dåligt omdöme, men det är ju det som är så charmigt med henne. Jag älskade att gestalta henne” 

Första säsongen av ”Rebecka Martinsson” utspelar sig i Norrbotten och börjar med att en polare till Rebecka går bort. Seriens huvudperson återvänder till sina hemtrakter och som sig bör visar det sig efter ett tag att vännen blivit mördad.

TV4 skriver så här om handlingen i ett pressmeddelande: ”Rebecka dras in i en gastkramande jakt på en mördare som visar sig kunna mörda igen – samtidigt som Rebecka själv tvingas möta ett fruktansvärt trauma som en gång fick henne att överge sin hembygd.

"Rebecka Martinsson" har premiär 8 mars i TV4. Foto: TV4
”Rebecka Martinsson” har premiär 8 mars i TV4. Foto: TV4

Nina Westin Dahl är exekutiv producent på TV4 och C More och säger:

”Med ”Rebecka Martinsson” ville vi tänja på gränserna för den ”klassiska” kriminalargenren, vilket känns otroligt spännande. Regissören Fredrik Edfeldt har i en slående vacker miljö kombinerat Ida Engvolls fantastiska prestation som Rebecka med Åsa Larssons deckare, och skapat något mycket starkt. Böckerna och serien är i grund och botten en historia om Rebecka och hur hon kämpar för att hitta sig själv.”

I rollistan finns också Samuel Fröler, Gunilla Röör, Eva Melander, Lars Lind och Jakob Öhrman.

Mattias Grosin och Henrik Engström har skrivit manus till serien som Fredrik Edfeldt (”Flickan”, ”Blå ögon”) regisserar. ”Rebecka Martinsson” produceras av Yellow Bird i samproduktion med TV4-gruppen, ARD Degeto och Filmpool Nord.

”Rebecka Martinsson” har premiär 8 mars i TV4 och bjuder på åtta avsnitt.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Följ Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie