Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Jakten på tidskristallen” – så här blir årets julkalender i SVT

Några av de medverkande i "Jakten på tidskristallen", årets julkalender i SVT och Barnkanalen. Foto: SVT
Några av de medverkande i ”Jakten på tidskristallen”, årets julkalender i SVT och Barnkanalen. Foto: SVT

”Jakten på tidskristallen” är titeln och enligt SVT är årets julkalender ett ”spännande och juligt sci-fi-äventyr”. Hur det är med den saken får vi självklart återkomma till när våra egna kalendrar visar december för första gången 2017 – klart är i alla fall att Eva Rydberg, Rikard Wolff och Kodjo Akolor finns med i rollistan.

Och: Utgångspunkten är inte så dålig, eftersom det handlar om ”onda krafter som planerar att stanna tiden dagen innan julafton”. Vem ska kunna hindra detta från att hända? Jo, Asrin, Lima och Max som går på internatskolan Framtidsakademin. Alla har de ”förmågan att resa till universums mitt och stoppa” tiden från att stanna.

SVT skriver vidare om handlingen att de tre barnen inte kan tro sina ögon när de på Framtidsakademin upptäcker att ”professor Styregaards tråkiga matematikprogram egentligen är ett hemligt projekt som ska rädda världen. Barnen är världens sista hopp. Tiden är på väg att stanna och ta slut och de är de enda som kan färdas till universums mitt för att förhindra detta. Men resor i universum är inte så lätt som professor Styregaard trodde. Portalen de färdas i är komplex och det är extremt lätt att hamna fel. Kommer barnen att lyckas före julafton?”

”Jakten på tidskristallen” är fritt baserad på Erika Vallins boktrilogi ”Speglarnas hemlighet”. Oskar Melander och Tord Danielsson skriver manus, medan Anna Wallmark är producent.

I rollistan hittar vi: Eva Rydberg, Monna Orraryd, Vincent Wettergren, Naima Palmaer, Rikard Wolff, Klas Wiljegård, Felice Jankell, Kodjo Akolor, Julia Ragnarstam med flera.

”Jakten på tidskristallen” har föga förvånande premiär 1 december i SVT och Barnkanalen (förutsatt – för att dra det förväntande ett steg för långt – att ingen stannar tiden innan dess).

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie