Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Då har ”House of Cards” säsong 5 premiär hos Netflix

Robin Wright och Kevin Spacey på en bild från "House of Cards" tredje säsong. Foto: David Giesbrecht/Netflix
Robin Wright och Kevin Spacey på en bild från ”House of Cards” tredje säsong. Foto: David Giesbrecht/Netflix

Naturligtvis är teasern som den är och givetvis kommer den idag, samma dag som Donald Trump svärs in som president.

Så ja, nu är det officiellt att ”House of Cards” säsong 5 har premiär den 30 maj. Då blir, precis som vanligt, säsongens alla avsnitt tillgängliga hos Netflix.

Kevin Spacey och Robin Wright är självklart tillbaka som Frank och Clair underwood.  Med i rollistan för säsong 5 finns också Joel Kinnaman, Michael Kelly, Jayne Atkinson, Neve Campbell, Derek Cecil och Paul Sparks.

Nytt för säsong 5 är att det nu är Melissa James Gibson och Frank Pugliese som styr ”House of cards”-skeppet efter att Beau Willimon lämnat serien och platsen som showrunner.

Förra året var jag på plats när Kevin Spacey snackade om ”House of Cards” i Paris på ett Netflix-event. Så här sa han då om förändringen för serien:

– Beau var väldigt trött, han har jobbat nonstop sedan vi började med ”House of Cards”. Han är en fantastisk man och det finns ingen tvekan om att jag kommer att sakna honom. Men i manusrummet sitter samma manusförfattare som vi hade i säsong fyra, så inget har förändrats när det gäller seriens kvalitet, sa Kevin Spacey och fortsatte:

– Precis som tidigare började jag och Beau prata om nästa säsong när vi hade spelat in halva säsong fyra. Massa intressanta idéer har diskuterats och lagts fram på bordet – nu är det spännande för manusprocessen har börjat och vi börjar spela in säsong fem snart nog.

”House of cards” säsong 5 har premiär 30 maj hos Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”House of Cards”