Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Då har ”Sherlock” säsong 4 premiär hos Netflix

Picture shows: Sherlock (BENEDICT CUMBERBATCH)
Säsong 4 av ”Sherlock” har premiär 2 januari hos Netflix.

Nu är det klart: ”Sherlock” säsong 4 dyker upp hos Netflix med start 2 januari. De nya avsnitten, tre till antalet, blir tillgängliga en gång i veckan hos streamingtjänsten.

Som bekant var det tidigare SVT som hade första tjing på ”Sherlock”. Det förändras i och med säsong 4. I samband med det beskedet gick att läsa på SVT.se att distributören BBC Worldwide sålde rättigheterna till Netflix  ”framför näsan på över 150 tv-bolag världen över som har sänt serien och väntat på att få tillgång till de nya avsnitten.”

”Trots ansträngningar från SVT:s sida i täta kontakter med BBC Worldwides högsta ledning, har beslutet tyvärr inte gått att påverka eftersom beslutsfattandet skett på en global nivå”, skrev SVT också.

Säsong 4 av ”Sherlock” har premiär 1 januari i BBC. Precis som tidigare är det Benedict Cumberbatch och Martin Freeman som spelar huvudrollerna i Steven Moffat och Mark Gatiss tv-serie om Sherlock Holmes. Toby Jones spelar säsongens skurk med versalt s. Utöver ovan nämnda finns även Una Stubbs, Louise Brealey och Mark Gatiss i rollistan.

Rachel Talalay (”The Flash”, ”Doctor Who”) regisserar säsongspremiären. Nick Hurran, som gjorde ”Sherlock”-avsnittet ”His last vow”, tar hand om avsnitt 2 medan Ben Caron regisserar avsnitt 3.

Mark Gatiss har skrivit manus till avsnitt 1, Moffat ligger bakom avsnitt 2 och passande nog står de båda som avsändare till trean. Avsnitten har fått följande titlar: ”The six thatchers”, ”The lying detective” och slutligen ”The final problem”.

Titeln på säsongsavslutningen talar också sitt tydliga språk: De här tre avsnitten kan vara bland de sista vi får se av ”Sherlock” på ett bra tag, kanske till och med någonsin.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie