Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Då har ”Sherlock” säsong 4 premiär hos Netflix

Picture shows: Sherlock (BENEDICT CUMBERBATCH)
Säsong 4 av ”Sherlock” har premiär 2 januari hos Netflix.

Nu är det klart: ”Sherlock” säsong 4 dyker upp hos Netflix med start 2 januari. De nya avsnitten, tre till antalet, blir tillgängliga en gång i veckan hos streamingtjänsten.

Som bekant var det tidigare SVT som hade första tjing på ”Sherlock”. Det förändras i och med säsong 4. I samband med det beskedet gick att läsa på SVT.se att distributören BBC Worldwide sålde rättigheterna till Netflix  ”framför näsan på över 150 tv-bolag världen över som har sänt serien och väntat på att få tillgång till de nya avsnitten.”

”Trots ansträngningar från SVT:s sida i täta kontakter med BBC Worldwides högsta ledning, har beslutet tyvärr inte gått att påverka eftersom beslutsfattandet skett på en global nivå”, skrev SVT också.

Säsong 4 av ”Sherlock” har premiär 1 januari i BBC. Precis som tidigare är det Benedict Cumberbatch och Martin Freeman som spelar huvudrollerna i Steven Moffat och Mark Gatiss tv-serie om Sherlock Holmes. Toby Jones spelar säsongens skurk med versalt s. Utöver ovan nämnda finns även Una Stubbs, Louise Brealey och Mark Gatiss i rollistan.

Rachel Talalay (”The Flash”, ”Doctor Who”) regisserar säsongspremiären. Nick Hurran, som gjorde ”Sherlock”-avsnittet ”His last vow”, tar hand om avsnitt 2 medan Ben Caron regisserar avsnitt 3.

Mark Gatiss har skrivit manus till avsnitt 1, Moffat ligger bakom avsnitt 2 och passande nog står de båda som avsändare till trean. Avsnitten har fått följande titlar: ”The six thatchers”, ”The lying detective” och slutligen ”The final problem”.

Titeln på säsongsavslutningen talar också sitt tydliga språk: De här tre avsnitten kan vara bland de sista vi får se av ”Sherlock” på ett bra tag, kanske till och med någonsin.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie