Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya bilder från ”Saknad” – fler detaljer om Colin Nutleys serie

Helena Bergström spelar huvudrollen i "Saknad", Colin Nutleys första tv-serie på 20 år. Foto: C More
Helena Bergström spelar huvudrollen i ”Saknad”, Colin Nutleys första tv-serie på 20 år. Foto: C More

1 januari är inte bara startskottet för ett nytt år, det är också premiärdagen för Colin Nutleys nya miniserie ”Saknad”.

Allt som allt handlar det om fyra avsnitt. Helena Bergström spelar huvudrollen, Peter Lindblom har skrivit manus och i rollistan finns bland andra Samuel Fröler, Julia Dufvenius, Molly Nutley, Johan Widerberg och Vanna Rosenberg.

Bergströms rollfigur Maja Silver är poliskommissarie på Rikskrim. När en utmärglad flicka hittas mördad i det svenska bibelbältet hoppar Maja på fallet – kanske främst för att det ger henne en chans att träffa dottern Rebecka, en roll som Molly Nutley spelar.
Maja Silver inser sedan och självklart att det här inte handlar om ett vanligt våldsdåd och ungefär samtidigt försvinner ytterligare en flicka.

En av de nya bilderna från "Saknad". Foto: C More
En av de nya bilderna från ”Saknad”. Foto: C More

Spoiler alert har tidigare kunnat visa den första bilden från serien. Nu finns ytterligare ett antal sådana samt avsnittbeskrivningar (SPOILER ALERT om du inte vill veta något om ”Saknad” på förhand).

AVSNITT 1: ”Poliskommissarie Maja Silver återvänder till sin gamla hemstad i förhoppning om att lappa ihop relationen till dottern Rebecka. Men livet tar en ny vändning när en ung kvinna hittas död i ett landsvägsdike. Är det en olycka, ett självmord eller mord?”

AVSNITT 2: ”Den döda kvinnan identifieras som Mette Andersson, 22 år, från Stockholm. Och i ett svep försvinner även en 16-årig flicka. Nu tvingas Maja och hennes team vända upp och ner på hela samhället. Det kommer att bli obekvämt för många av ortsborna.”

AVSNITT 3: ”16-åriga Emelie saknas fortfarande. Polisen gräver allt djupare i ortsbornas liv, men kyrkan sätter sig på tvären. En flicka är död, och en försvunnen. Vem är den huvudmisstänkte? Mitt i allt detta försöker Maja desperat få tillbaka sin egen dotter.”

AVSNITT 4: ”Vid det här laget har man vänt upp och ner på hela staden, men Emelie är fortfarande spårlöst försvunnen. Att följa sökandet är som en bilkrasch i slow motion. Var är hon? Vem tog henne? Maja vet att det väldigt ofta är den man minst anar.”

”Saknad” har premiär 1 januari hos C More och produceras av Sweetwater Production i samarbete med Bob Film och i samproduktion med C More, TV4 och Film Väst.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie