Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

TV4 och C More gör serie av Jan Guillous ”Hamilton”

c_more_film_series_logo_container_rgb

Carl Hamilton kommer tillbaka – nu bekräftar C More och TV4 sin nya originalserie ”Hamilton”, som har planerad inspelningsstart under 2017.

Josefine Tengblad är dramachef på TV4 och C More och säger i ett pressmeddelande:

”Vi har letat länge efter en stark lokal produktion med internationell potential och med ”Hamilton” känner vi verkligen att vi har hittat det vi letade efter. ”Hamilton” är ett av de starkaste varumärkena i Norden med en huvudkaraktär som publiken älskar. Storyn i vår nya serie belyser också vad som händer just nu i vår omvärld”.

Handlingen i den nya serien, som utspelar sig i nutid, beskrivs kortfattat i samma pressmeddelande och har bland annat ökande spänningar mellan USA och Ryssland som bakgrund när vi möter Carl Hamilton på hans första uppdrag i Europa.

Petter S Rosenlund är huvudförfattare för ”Hamilton”. Han har tidigare bland annat skrivit ”Kampen om tungvattnet”. Den nya tv-serien produceras, som det heter i pressmeddelandet, ”inom ramarna för en samproduktion mellan rättighetsbolaget IRLC och produktionsbolaget Dramacorp.”

Exekutiv producent är Patrick Nebout som bland annat ligger bakom ”Midnattssol”. Mia Sohlman, som tidigare arbetat med ”Blå ögon” är producent för ”Hamilton”.

Ännu finns inga bekräftade skådespelarnamn för serien, liksom inget premiärdatum. Klart är i alla fall att serien landar först hos C More för att senare sändas i TV4.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie