Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sven Melander klar för ”Veni Vidi Vici” – Edholms serie hos Viaplay

Sven Melander på en bild från "Veni Vidi Vici", Rafael Edholms originalserie hos Viaplay. Foto: Viaplay
Sven Melander på en bild från ”Veni Vidi Vici”, Rafael Edholms originalserie hos Viaplay. Foto: Viaplay

Sven Melander är klar för en roll i Rafael Edholms dramaserie ”Veni Vidi Vici” om en regissör som börjar regissera pornografi, lever ett dubbelliv och försätter sitt eget liksom familjens liv i fara.

Sven Melanders namn kommer att presenteras tillsammans med komikern och radioprofilen Kodjo Akolors i ett pressmeddelande som förväntas skickas ut på onsdagen.

”Veni Vidi Vici” är en ny originalserie hos Viaplay som har planerad premiär våren 2017. Rafael Edholm regisserar och spelar en av rollerna. Danska skådespelaren Thomas Bo Larsen (”Follow the money”, ”Festen”) gör seriens huvudroll som filmregissören Karsten Daugaard. Utgångspunkten är att han tvingas lämna filmbranschen och börja jobba på sin svärfars ekologiska svinfarm.

Karstens polare, producenten Vincent (Edholm) erbjuder honom en väg bort från farmen och ett liv som Karsten avskyr. Att regissera vuxenfilmer är välbetalt men kastar in Karsten i vad som beskrivs som en ”hårdhudad värld” vilket gör att han ”tvingas leva ett dubbelliv som sätter hans eget liksom familjens liv i fara”.

Rafael Edholm och Thomas Bo Larsen. Foto: Viaplay
Rafael Edholm och Thomas Bo Larsen. Foto: Viaplay

Sven Melander säger så här om sin roll ”Veni Vidi Vici”:

”Jag har aldrig jobbat med en dramaserie på detta sätt och det är väldigt roligt. Det är en fascinerade form och ett fantastiskt gäng att jobba med. Dessutom är det väldigt roliga karaktärer. Men det bästa är nog att jag får visa upp något helt annat. För första gången känns det som att man betraktar mig som en riktig skådis. Man vill inte ha det jag är normalt är känd för utan letar efter saker som jag själv inte visste fanns.”

Utöver Edholm, Melander, Thomas Bo Larsen och Kodjo Akolor är det sedan tidigare klart att Livia Millhagen, Mikael Segerström och kanadensaren Michael Wincott (”24: Live another day”, ”Westworld”) medverkar i ”Veni Vidi Vici”. Även Zinat Pirzadeh kommer att göra en av rollerna i serien.

”Veni Vidi Vici” produceras av Rafael Edholms HansUp Stockholm och är en originalserie för Viaplay med planerad premiär våren 2017.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie