Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Då sänds ”Fröken Frimans krig” säsong 3 i SVT

Sissela Kyle och Sofia Ledarp på en bild från säsong 3 av "Fröken Frimans krig". Foto: Peter Cederling/SVT
Sissela Kyle och Sofia Ledarp på en bild från säsong 3 av ”Fröken Frimans krig”. Foto: Peter Cederling/SVT

25 december. 28 december. 30 december.

Ja, det är fina datum att titta på, men också de dagar som SVT kommer att sända de tre avsnitt som är tredje omgången av ”Fröken Frimans krig”.

Handlingen då? Jo, en ung kvinna blir felaktigt registrerad som prostituerad, vilket gör att gänget på Svenska Hem ”får upp ögonen för de ruskiga villkor som stadens prostituerade lever under, allt för att skydda de mäns som är kunder”. Utgångspunkten skapar naturligtvis dramatik; Kinna tycker att det är självklart att kooperativet ska stå upp för kvinnorna, Dagmar gillar inte förslaget medan Lotties make Axel engagerar sig i frågan.

Samtidigt försöker Alma övertala Emmy att flytta hem till henne och Frithiof Johannesson är surmulen mest hela tiden. Det senare beror på att han enligt SVT:s beskrivning ”hamnat i onåd i riksdagen”. Hustrun Rut försöker få honom på bättre humor och förmå honom att ”återvända till maktens korridorer”. Något hon kan kommer att ångra, som SVT lurigt skriver i ett pressmeddelande.

I rollistan hittar vi bland andra Sissela Kyle, Sofia Ledarp, Frida Hallgren, Maria Kulle, Lena T Hansson, Ulla Skoog och Allan Svensson. Harald Hamrell har regisserat de tre avsnitt som sänds julen 2016 efter manus från Pernilla Oljelund.

”Fröken Frimans krig” säsong 3 har premiär 25 december i SVT.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie