Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Succésiffror för ”Så mycket bättre” – så många såg Carlssons dag

Danny Saucedo, Magnus Carlsson, Lisa Ekdahl, Tommy Nilsson, Little Jinder och Jill Johnson medverkar i "Så mycket bättre" 2016. Foto: Pär Bäckstrand/TV4
Danny Saucedo, Magnus Carlsson, Lisa Ekdahl, Tommy Nilsson, Little Jinder och Jill Johnson medverkar i ”Så mycket bättre” 2016. Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Årets omgång av ”Så mycket bättre” i TV4 öppnade med en smäll – i alla fall sett till tittarsiffrorna. Enligt MMS var 1 965 000 som såg det första avsnittet där Tommy Nilsson var huvudperson.

I helgen (29 oktober) var så dags för Weeping Willows frontman Magnus Carlsson att vara programmets hjärta och den person som typ allt utgår från.

Så här har det sett ut sedan programmets start vad gäller tittarsiffrorna för det andra avsnittet i respektive års säsong:

2010 (Tomas Di Leva): 1 338 000

2011 (Eva Dahlgren): 1 894 000

2012 (Olle Ljungström): 1 497 000

2013 (Bo Sundström): 1 601 000

2014 (Orup): 1 879 000

2015 (Sven-Bertil Taube): 1 811 000

Och håll i hatten – för nu visar preliminära tittarsiffror att lördagens avsnitt landar på 2 055 000. Det är alltså den allra bästa noteringen vad gäller avsnitt 2 i ”Så mycket bättres” historia. Dessutom sker det under en lönehelg och Halloween. Värt att notera är att de här siffrorna är preliminära, och kan komma att justeras uppåt eller neråt senare under dagen, men siffrorna pekar självklart på att intresset för ”Så mycket bättre” aldrig varit större än just nu.

Annars då? Jo, det är med lätthet det går att konstatera att Freddie Wadlings tolkning av Weeping Willows ”Broken Promise Land” var avsnittets höjdpunkt. Nerven i sången speglades i Magnus Carlssons uppriktiga tårar, som vore inte kamerorna där. Tv när det är som bäst naturligtvis, eftersom det konstlade lämnades vid dörren.

Jag uppskattar även att ”Så mycket bättre” fortsätter på en inslagen väg av att inte vara helt fast i sitt berättande. I Magnus Carlssons program märktes det exempelvis i fotbollsmatchen mellan artisterna och tidigare Hammarby-profiler. Tidigare år hade en sådan grej varit nära nog omöjligt, då formeln för tv-programmet var som etsad i sten. De nya greppen är uppfriskande och innebär att det på förhand inte går att räkna ut hur respektive avsnitt ska se ut.

En sådan liten ändring gör att det i efterhand också blir lättare att smälta Danny Saucedos barnsligt enkla tolkning av ”Touch me”, en version som textmässigt fick mig att tro att ”Så mycket bättre” plötsligt blivit en poesitävling för lågstadieelever. Åtminstone var det ett bevis för att det enkla inte alltid är det bästa.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det det senaste om din favoritserie