Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första bilderna från ”Gåsmamman” säsong 2 med Alexandra Rapaport

Shelby Niavarani  och Alexandra Rapaport på en bild från säsong 2 av "Gåsmamman". Foto: C More
Shelby Niavarani och Alexandra Rapaport på en bild från säsong 2 av ”Gåsmamman”. Foto: C More

”Man kan förvänta sig en acceleration och en fördjupning. Lite mörkare, lite mera tryck, men också en fördjupning av alla rollfigurer. Jag tror inte att man blir besviken.”

Orden tillhör Alexandra Rapaport och sades när vi pratade om nya ”Gåsmamman” i slutet av augusti. Samtidigt bekräftades också att seriens andra säsong har premiär 24 november hos C More – då blir de två första avsnitten tillgängliga och sedan rullar det på med två nya i veckan tills vi har nått avsnitt 10 och säsongsavslutningen.

Och tro mig, det här blir spännande – till att börja med kan vi låta de nya bilderna från säsong 2 tala sitt språk och konstatera att det här är vad vi vet om säsong 2 (SPOILER ALERT om du inte har sett säsong 1):  ”I säsong två återvänder Sonja och barnen till Sverige efter att ha levt gömda i Australien. De har skyddade identiteter, och varken vänner eller familj vet att de är tillbaka. I väntan på rättegången mot Sonjas bror Niklas mördas huvudvittnet brutalt. Nu börjar jakten efter Sonja och barnen. Mardrömmen är inte över…”

Nu finns även två stycken vaga och korta beskrivningar av handlingen i de två första avsnitten. Återigen: SPOILER ALERT… Om avsnitt 1 går det att läsa: ”Sonja och barnen är tillbaka i Sverige med skyddade identiteter. Huvudvittnet mot Sonjas bror Niklas mördas brutalt. Ska hon tvingas vittna? Deras pappa Anders får ett tungt besked.”

När det gäller avsnitt 2 är följande det som gäller: ”Ryktet om Sonjas hemkomst sprids vilket får konsekvenser för hennes nya liv. Medan jakten på henne fortsätter, ställer kommissarie Emil Svensson ett ultimatum.”

Ivan Mathias Petersson och Tommy Körberg på en bild från säsong 2 av "Gåsmamman". Foto: C More
Ivan Mathias Petersson och Tommy Körberg på en bild från säsong 2 av ”Gåsmamman”. Foto: C More

Alexandra Rapaport spelar självfallet Sonja Ek även i säsong 2 av ”Gåsmamman”. I rollerna som Sonjas tre barn syns Clara Christiansson, Joel Lutzow och Edvin Ryding. Tillbaka i rollistan för säsong 2 hittar vi också Grynet Molvig, Tommy Körberg, Ivan Mathias Petersson, Anja Lundqvist, Lisette Pagler, Shelby Niavarani och Ulf Friberg.

Nya i seriens andra omgång är Alan Svensson, Morgan Alling, Rakel Wärmländer, Bahar Paris, Cilla Torell, Tobias Zilliacus och Anastasios Soulis.

Richard Holm regisserar säsongens alla avsnitt. Camilla Ahlgren och Martin Asphaug har skrivit manus.

”Gåsmamman” säsong 2 har premiär 24 november hos C More – då sänds de två första avsnitten, samtidigt blir de också tillgängliga i C More Play.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Gåsmamman”