Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Westworld” – tankarna bakom nya tv-serien hos HBO Nordic

Evan Rachel Wood och Ed Harris på en bild från "Westworld". Foto: HBO Nordic
Evan Rachel Wood och Ed Harris på en bild från ”Westworld”. Foto: HBO Nordic

”Westworld – where life begins”

Vad gör man när man kan göra allt utan konsekvenser? Prövar på hur det känns att döda? Förlustar sig mot andras vilja i avskyvärda övergrepp? Super man ner sig och ser vad som händer? Eller: Blir man åskådare till allt det här utan att ingripa när man ser det hemska hända? Kanske tvärtom: Man går till aktion just eftersom det inte finns några konsekvenser och det inte går att dö.

Jonathan Nolans och Lisa Joys nya serie ”Westworld” prövar bland annat mänsklighetens moral med liknande frågor. Resultatet är självklart nedslående, ett slags vrål från något avgrundsdjup där allt är mörkt. Parallellt ställer ”Westworld” människan mot artificiell intelligens och vad som kan hända när AI-robotar formade som människor börjar leva sina egna liv utanför uppsatta ramar och regler.

Jag har sett fyra avsnitt av ”Westworld” och är förtjust, även om det är fel ord för jag är samtidigt äcklad av det jag ser, något jag har kommit fram till är ett tecken på att ”Westworld” har lyckats med sina avsikter. Det här sker framförallt tack vare en fantastisk ensemble där Evan Rachel Wood och Anthony Hopkins står i främsta ledet.

Ny finns lite mer promomaterial att gräva ner sig som förklarar lite mer av seriens premisser inför premiär hos HBO Nordic 3 oktober..

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie

westworldposter