Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Netflix lägger ner ”Bloodline” efter seriens tredje säsong

Kyle Chandler (John Rayburn) och Linda Cardellini (Meg Rayburn) i "Bloodline". Foto: Saeed Adyani/Netflix
Kyle Chandler (John Rayburn) och Linda Cardellini (Meg Rayburn) i ”Bloodline”. Foto: Saeed Adyani/Netflix

”Bloodline” är tio avsnitt från slutet – nu rapporterar nämligen Hollywoodreporter.com att Netflix ska lägga ner serien i vilken bland andra Kyle Chandler och Linda Cardellini spelar huvudrollerna.

Det var kort efter premiären av säsong 2 som Netflix förnyade ”Bloodline” med ytterligare en omgång. Den tredje säsongen uppges nu vara seriens sista samtidigt som antalet avsnitt blir tio i stället för 13.

Hollywoodreporter.com skriver att en av orsakerna till att ”Bloodline” läggs ner ska vara att inspelningskostnaderna kommer att öka i Florida den närmaste tiden efter att ett program för skattelättnader slutat att gälla.

Eftersom Netflix aldrig avslöjar tittarsiffror är det här viktigt att notera: De gånger som jag har pratat med Ted Sarandos, innehållschef på Netflix, och streamingjättens vd Reed Hastings har de båda påpekat att en serie blir förnyad om den presterar. Här spelar självklart en massa andra faktorer in – olika serier har olika mål och målgrupper och så vidare – men generellt går att tänka att serier som fortsätter hos Netflix gör det för att de är framgångsrika.

Slutsats: ”Bloodline” presterar inte hos Netflix.

Kyle Chandler (John Rayburn) och Ben Mendelsohn (Danny Rayburn) i "Bloodline". Foto: Saeed Adyani/Netflix
Kyle Chandler (John Rayburn) och Ben Mendelsohn (Danny Rayburn) i ”Bloodline”.Foto: Saeed Adyani/Netflix

Samtidigt är det lätt att konstatera att säsong 2 var mycket svagare än säsong 1, så det går ju också att spekulera i att de tio avsnitt som återstår inte har hållit måttet under utvecklingsfasen. Om så är fallet får vi se 2017 när säsong 3 förväntas ha premiär.

Seriens upphovsmän Todd A. Kessler, Daniel Zelman och Glenn Kessler har tidigare sagt att de har haft en plan för ”Bloodline” som sträcker sig över ”fem till sex säsonger”.

Kyle Chandler, Sissy Spacek, Linda Cardellini, Norbert Leo och Ben Mendelsohn är några av skådespelarna i ”Bloodline”. Säsong 1 och säsong 2 finns tillgängliga hos Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie