Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bekräftat: Då har ”Gåsmamman” säsong 2 premiär

 Tommy Körberg som Anders Nordin och Alexandra Rapaport som Sonja Ek på en bild från "Gåsmamman". Foto: Johan Paulin/Kanal 5
Tommy Körberg som Anders Nordin och Alexandra Rapaport som Sonja Ek på en bild från ”Gåsmamman”. Foto: Johan Paulin/Kanal 5

Låt nedräkningen börja: Nu är det nämligen klart att ”Gåsmamman” säsong 2 har premiär 24 november hos C More.

Jag upprepar: Den 24 november är ”Gåsmamman” tillbaka med nya avsnitt och av det som jag har fått berättat för mig lovar säsong 2 att dra bort mattan under fötterna på tittarna ännu en gång.

På TV4:s screeningdag vid Cirkus i Stockholm berättar Alexandra Rapaport för Spoiler alert att hon och teamet bakom ”Gåsmamman” snart är klara med inspelningen av säsong 2. Den 19 september är sista inspelningsdagen.

– Det känns svinbra. Vi sitter och klipper parallellt och det känns väldigt, väldigt bra.

Har det varit några problem längs vägen, eller har allt med inspelningen flutit på?

– Nej, det flyter på. Det är för kul att problematisera. Man kan ha kul och göra bra grejer. Det går.

Vad kan tittarna förvänta sig när ”Gåsmamman” är tillbaka med säsong 2?

– Man kan förvänta sig en acceleration och en fördjupning. Lite mörkare, lite mera tryck, men också en fördjupning av alla rollfigurer. Jag tror inte att man blir besviken.

Inspelningen av den nya omgången började i april och pågår fortfarande. I samband med inspelningsstart presenterades också några av nytillskotten i serien: Alan Svensson, Morgan Alling, Rakel Wärmländer, Bahar Paris, Cilla Torell, Tobias Zilliacus och Anastasios Soulis.

I samma pressmeddelande fick vi också en första ledtråd till hur och var säsong 2 tar sin början (SPOILER ALERT om du inte har sett säsong 1 av ”Gåsmamman”): ”I säsong två återvänder Sonja och barnen till Sverige efter att ha levt gömda i Australien. De har skyddade identiteter, och varken vänner eller familj vet att de är tillbaka. I väntan på rättegången mot Sonjas bror Niklas mördas huvudvittnet brutalt. Nu börjar jakten efter Sonja och barnen. Mardrömmen är inte över…”

gsmamman

Självfallet är det så att Alexandra Rapaport återigen gör rollen som Sonja Ek. I rollerna som Sonjas tre barn syns Clara Christiansson, Joel Lutzow och Edvin Ryding. Tillbaka i rollistan för säsong 2 hittar vi också Grynet Molvig, Tommy Körberg, Ivan Mathias Petersson, Anja Lundqvist, Lisette Pagler, Shelby Niavarani och Ulf Friberg.

Lyckligtvis är det också så att Richard Holm återigen regisserar säsongens alla avsnitt. Camilla Ahlgren och Martin Asphaug har skrivit manus.

”Gåsmamman” produceras av Birgitta Wännström för Edemol Sweden i samproduktion med C More och Kanal 5. Säsong 2 har premiär 24 november hos C More och sänds därefter i Kanal 5.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie