SPOILER ALERT

”Morden i Sandhamn” kommer tillbaka med fyra nya avsnitt

Liv Lemoyne som Ebba och Alexandra Rapaport som Nora på en bild från "Morden i Sandhamn". Foto: Johan Paulin/TV4
Liv Lemoyne som Ebba och Alexandra Rapaport som Nora på en bild från ”Morden i Sandhamn”. Foto: Johan Paulin/TV4

”Morden i Sandhamn” kommer tillbaka – trots att de senaste avsnitten skulle vara de sista. Det meddelar nu TV4 och C More och berättar samtidigt att fyra nya avsnitt på 90 minuter vardera ska spelas in med Alexandra Rapaport och Jakob Cedergren i huvudrollerna.

”Jag är jätteglad över att vi kör igång igen! Det är härligt att vara tillbaka på Sandhamn, att få jobba på denna vackra plats är verkligen lyxigt”, säger Alexandra Rapaport i ett pressmeddelande.

Josefine Tengblad är dramachef på TV4-gruppen och för C More:

”Morden i Sandhamn har under åren blivit väldigt älskad av tv-tittarna. Egentligen skulle säsong fem bli den sista, men efter mycket positiv tittarrespons så kände vi att det självklart måste bli en fortsättning, och denna gång blir det fyra filmer! Det känns både kul och spännande att få återse serien i ett nytt format.”

Jakob Cedergren som Thomas och Sandra Andreis som Mia. Foto: Johan Paulin/TV4
Jakob Cedergren som Thomas och Sandra Andreis som Mia. Foto: Johan Paulin/TV4

De fyra nya avsnitten av ”Morden i Sandhamn” spelas in i två omgångar. Först mellan augusti och oktober 2016, sedan från maj till juni 2017. Aleandra Rapaport spelar alltså återigen Nora Linde, medan Jakob Cedergren gör rollen som kriminalinspektör Thomas Andreasson. Även Sandra Andreis, Anki Lidén och Stefan Gödicke återkommer i sina respektive roller.

De två första filmerna är baserade på Viveca Stens kriminalromaner ”I maktens skugga” och ”I sanningens namn”. Camilla Ahlgren och Martin Asphaug respektive Ditta Bongenhielm och Daniel Alfredsson har skrivit manus till de två första av de fyra nya avsnitten. Viveca Sten har skrivit utkast till de två avslutande filmerna, som inte baseras på hennes böcker utan är fristående avsnitt. Mattias Ohlsson är regissör och Filmlance producerar.

Nya ”Morden i Sandhamn” har premiär på C More våren 2018 och därefter visas filmerna i TV4.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om dina favoritserier