Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Ellen Pompeo fortsätter i ”Grey’s Anatomy” – bekräftar nytt kontrakt

Ellen Pompeo som Meredith Grey på en bild från säsong tolv av "Grey’s Anatomy". Foto: ABC/Kanal 5
Ellen Pompeo som Meredith Grey på en bild från säsong tolv av ”Grey’s Anatomy”. Foto: ABC/Kanal 5

Alla ”Grey’s Anatomy”-fans kan andas lugnt igen – nu är det officiellt att skådespelaren Ellen Pompeo skrivit på ett nytt kontrakt och medverkar i säsong 13.

Ellen Pompeo spelar Meredith Grey i ”Grey’s Anatomy” och har varit med från seriens start. 2014 skrev hon och Patrick Dempsey på ett kontrakt som sträckte sig över två år – de flesta av oss vet hur det slutade. Lyckligtvis innebar det också en ny kreativ ingång för ”Grey’s Anatomy”, som under säsong 12 många gånger varit bättre än på länge.

Värt att notera med Ellen Pompeos nya deal är att den inte hindrar seriens showrunner Shonda Rhimes från att, likt Dempsey, skriva ut Meredith Grey ur serien. Alltså kan vad som helst hända.

Deadline.com rapporterar att Ellen Pompeo i och med det nya kontraktet förväntas få mer än 300 000 dollar, cirka 2,5 miljoner kronor, per inspelat avsnitt.

Pompeo var en av flera skådespelare vars kontrakt gick ut i och med säsong 12. Skådespelarena Justin Chambers, Chandra Wilson, James Pickens Jr. och Kevin McKidd förväntas alla finns med i säsong 13.

Klart sedan en tid tillbaka är – SPOILER ALERT för den som inte villa veta – att Sara Ramirez, som spelade Callie Torres i tio år, inte finns med i de nya avsnitten.

Kanal 5 sänder ”Grey’s Anatomys” tolfte säsongsavslutning den 8 juni.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Kan du inte få nog av tv-serier? Här finns Spoiler alert på Facebook