SPOILER ALERT

David Hellenius serie ”Finaste familjen” i TV4 får ny säsong

Huvudgänget i TV4:s nya komediserie "Finaste familjen". Foto: TV4.
Huvudgänget i TV4:s nya komediserie ”Finaste familjen”. Foto: TV4.

Att David Hellenius är kanon som programledare är ingen hemlighet. Han är och har länge varit bäst i Sverige på hantera direktsändningar – snabb i tanken, vass i formuleringarna och alltid med ett lika brett som smalt tilltal.

David Hellenius är tillsammans med mångåriga kollegan Staffan Lindberg upphovsman till TV4:s komediserie ”Finaste familjen”. Den senare är också huvudförfattare och regissör. Premiär var det den 25 mars och då tittade 1 447 000 – med ”Let’s dance” som lead-in är det inte konstigt att tittarsiffrorna är höga och när dessutom populära Hellenius gör huvudrollen borgar det för framgång.

Tittarsiffrorna har sedan dess föga förvånande legat på en hög nivå: 1 272 000 (1/4), 1 188 000 (8/4) samt 1 408 000 (15/4).

Nu är det dessutom bekräftat att det blir ytterligare en säsong av ”Finaste familjen” i TV4, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om. David Hellenius berättar för tidningen att arbetet med säsong 2 har börjat och säger också:

”Vi har börjat planera lite större storylines och vad som kan hända med karaktärerna. Sen har vi tänkt att den ska innehålla mer för alla åldrar. Från barn till farmor. Inte bara min karaktär med 40-årskris.”

När det gäller just ”Finaste familjen” kände i alla fall jag att jag bar en ryggsäck fylld av besvikelse efter att ha sett premiäravsnittet. Jag hade förväntat mig en skarpare spets och mer finess i stället för den oroväckande känslan av att inte bry sig alls om en enda rollfigur eller vad som ska hända med dem.

Lyckligtvis har ”Finaste familjen” blivit bättre. Nu flyter det på, serien får oss att bättre förstå vilka dessa rollfigurer är och därmed varför det ska vara värt att se nästa avsnitt. Om ”Finaste familjen” klarar av att bygga den känslan vidare och dessutom höja sig ytterligare ett steg är det värt att faktiskt se fram emot säsong 2.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Kan du inte få nog av tv-serier? Här finns Spoiler alert på Facebook