Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så bli ”Svartsjön” – ny serie från Viaplay och TV3 med Filip Berg

Filip Berg spelar huvudrollen i nya serien "Svartsjön". Foto: TV3
Filip Berg spelar huvudrollen i nya serien ”Svartsjön”. Foto: TV3

Viaplay och TV3 slår ihop sina påsar ännu en gång i ett gemensamt projekt och presenterar nu nya tv-serien ”Svartsjön”, där Filip Berg spelar huvudrollen. Originalidén till serien kommer från Ulf Kvensler. Jonathan Sjöberg och David Berron är regissörer och i manusgänget hittar vi Moa Herngren, Kvensler, Sjöberg, Berron samt Peter Arrhenius.

”Svartsjön” beskrivs i ett pressmeddelande som en dramathriller. Serien utspelar sig på en skidort dit ”en grupp ungdomar med hemliga önskningar och dolda agendor reser”. Väl där och troligtvis efter ett tag börjar ett ”spänningsdrama med en rad oförklarliga och våldsamma händelser”.

Huvudrollen spelar som sagt av Filip Berg och i rollistan finns också Valter Skarsgård, Aliette Opheim, Anna Åström samt Sarah-Sofie Boussnina och Nils-Ole Oftebro, kända från bland annat ”Bron” respektive ”Mammon”. För ja, precis som med ”Black widows” är detta en nordisk samproduktion mellan Viaplay och TV3 Sverige, Danmark och Norge. Den första säsongen innehåller åtta avsnitt, och premiären är planerad till hösten 2016.

Karin Stjärne är programdirektör på MTG Sverige och säger i ett pressmeddelande:

”Svartsjön är något nytt samtidigt som det också är något väldigt klassiskt – en ung spänningsthriller där det mänskliga dramat utspelar sig mot bakgrund av ett klassiskt mysterium som driver historien framåt. Vi har en fantastisk historia, en magisk miljö och begåvade skådespelare. Jag är övertygad om att tittarna kommer att sitta som på nålar och tycka om serien lika mycket som vi .”

Utgångspunkten för ”Svartsjön” är följande: Rikemanssonen Johan (Filip Berg) öppnar den tidigare nedlagda skidorten Svartsjön igen – självklart var det så att den stängdes på grund av ett uppmärksammat mord 20 år tidigare. Med sig har Johan en grupp vänner samt flickvännen Hanne (Sarah-Sofie Boussnina). Fest, flörtar och en hel del skidåkning lär följa, innan det att ”mystiska händelser” och den extrema kylan” splittra gruppen och göra livet svårt för seriens huvudpersoner.

Morten Mogensen, CCO för Fri-TV i MTG Skandinavien säger i pressmeddelandet:

”Med ”Svartsjön” går på tvärs både över landsgränser och olika plattformar för att skapa ett unikt och nytt innehåll. Vi ser allt mer att våra tittare förväntar sig att få tillgång till vårt innehåll oberoende av vilken plattform de använder, och det vill vi gärna tillmötesgå.”

”Svartsjön” har planerad premiär hos TV3 och Viaplay hösten 2016.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Mer om tv-serier? Här hittar du Spoiler alert på Facebook