Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Farang” ny satsning från C More – Ola Rapace i huvudrollen i serien

Ola Rapace och Louise Nyvall spelar huvudrollerna i "Farang", en ny tv-serie hos C More. Foto: C More
Ola Rapace och Louise Nyvall spelar huvudrollerna i ”Farang”, en ny tv-serie hos C More. Foto: C More

C More meddelar nu att de fortsätter storsatsa på ”svenska kvalitetsproduktioner” och att en del i den satsningen är tv-serien ”Farang” där Ola Rapace spelar en av huvudrollerna.

Rapaces rollfigur heter Rickard, och han tvingas fly Sverige efter ett uppmärksammat bankrån. Därmed överger han sin familj. Tio år senare befinner Rickard sig i Thailand, där han, som det står i ett pressmeddelande ”hankar sig fram som småkriminell på Phukets bakgator med skyddad identitet och ett pris på sitt huvud.”

När då Rickards dotter Thyra, 15 år gammal, bestämmer sig för att söka upp sin far hamnar ”Farangs” huvudperson i en närmast omöjlig situation: Han måste välja mellan att avslöja vem han egentligen är och riskera sitt liv, eller att på nytt förlora kontakten med sin dotter.

Louise Nyvall spelar Thyra, och i ”Farang” finns också flertalet andra svenska liksom thailändska skådespelare. Inspelningen av tv-serien startade i går (4/4) och har planerad premiär under 2017.

”Jag gick igång på far-och dotterrelationen som jag inte riktigt sett förut, och kan känna igen mig i på gott och ont”, säger Ola Rapace i ett pressmeddelande.

Bo Thörnwall är programchef på C More:

”Det är lika roligt varje gång C More kan berätta om nytt lokalt innehåll, eftersom det starka svenska utbudet gör oss unika på marknaden.”

Josefine Tengblad, dramachef på TV4 och C More, om ”Farang”:

”Det ska bli en thriller som verkligen känns i magen – ett drama som skildrar den känslosamma, sköra relationen mellan en pappa och dottern han gett upp, och samtidigt bjuder på mycket action.”

Malin Lagerlöf och Stefan Thunberg är upphovsmän till ”Farang”, som produceras av Eyeworks Scandi Fiction i samarbete med Matador Film och i samproduktion med C More och TV4.

Malin Lagerlöf, Veronica Zacco, Anders Sparring och Niklas Rockström är manusförfattare, medan Erik Leiojonborg är huvudregissör för serien. Producent är Anna Wallmark Avelin.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Kan du inte få nog av tv-serier? Följ Spoiler alert på Facebook