Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Bekräftat: Keanu Reeves klar för Viaplays nya serie ”Swedish Dicks”

Peter Stormare och Keanu Reeves under inspelningen av "Swedish Dicks". Foto: Hallgrim Haug/Viaplay
Peter Stormare och Keanu Reeves under inspelningen av ”Swedish Dicks”. Foto: Hallgrim Haug/Viaplay

Nu kan Spoiler alert berätta att skådespelaren Keanu Reeves medverkar i Viaplays första originalserie ”Swedish Dicks”. Nyheten förväntas presenteras i ett pressmeddelande under måndagen – tidigare är det klart att Peter Stormare och Johan Glans spelar huvudrollerna i tv-serien.

”Jag är glad över att vara en del av ”Swedish Dicks” och älskar hur progressiv serien är. Manusen för avsnitten är fantastiska och det är toppen att få möjlighet att arbeta med Peter Stormare igen”, säger Keanu Reeves.

Förutom Stormare, Glans och Reeves är det också klart att bland andra Vivian Bang, Felisha Cooper, Traci Lords och Eric Roberts finns med i rollistan. ”Swedish Dicks” spelas för tillfället in i Los Angeles och kommer att ha premiär hos Viaplay till hösten.

Upphovsmän till ”Swedish Dicks” är produktionsbolaget The Viking Brothers (Peter Stormare, Glenn Lund och Nina Lund), Peter Settman och Andrew Lowery. Den första säsongens tio avsnitt utspelar runt Peter Stormares rollfigur Ingmar, en tidigare stuntman som nu försöker försörja sig som privatdetektiv. Ingmar möter Axel (Johan Glans), en lite lagom framgångsrik dj, och tillsammans startar de en privatdetektivfirma med namnet Swedish Dicks. Keanu Reeves gör rollen som Tex, Ingmars tidigare kollega i stuntvärlden.

”Serien är en mix av lätt och mörkare humor – både larvig och smart komedi vilket gör det otroligt roligt att spela in serien. Jag tror att strukturen med ett fall i varje avsnitt och ett längre mysterium under hela säsongen kommer göra att serien är perfekt för alla bingewatchers hos Viaplay”, säger Peter Settman som är showrunner för ”Swedish Dicks”.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Kan du inte få nog av tv-serier? Här hittar du Spoiler alert på Facebook