Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Kristian Luuk leder ny version av tv-programmet ”Fråga Lund” i SVT

Kristian Luuk blir programledare för en ny version av "Fråga Lund" i SVT. Foto: SVT
Kristian Luuk blir programledare för en ny version av ”Fråga Lund” i SVT. Foto: SVT

Kristian Luuk, SVT och Mexiko Media väcker liv i tv-klassikern ”Fråga Lund”. Inspelningen ska börja till sommaren, går det att läsa på SVT.se där det också heter att ”Kristian Luuk tillsammans med landets främsta experter ska göra svenskarna smartare än någonsin”.

”I vardagen går man omkring och har massa funderingar och frågor till hur saker fungerar. Här har man en fantastisk möjlighet att ställa frågor till folk som är utbildade och kan svara”, säger Kristian Luuk till SVT.se.

Att det är Filip Hammars och Fredrik Wikingssons Mexiko Media som finns med som producenter känns som en självklarhet med tanke på duons tidigare program ”Boston Tea Party”, vilket ju var en modern och skruvad version av ”Fråga Lund”.

”Det är också det som gör att jag känner mig trygg, för de har gjort ”Boston Tea Party” i Kanal 5. ”Fråga Lund” 2.0 i SVT blir ett lite mer städat ”Boston Tea Party”. Mina gymnasieklasskompisar kommer liksom inte ställa upp och visa sina snoppar som de gjorde för Filip i det programmet. Filip och Fredriks attityd kommer finnas, men det blir en bra mix mellan SVT:s stabila trovärdighet och min ”På spåret”-solida grej”, säger Kristian Luuk vidare till SVT.se.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Kan du inte få nog av tv-program? Här hittar du Spoiler alert på Facebook