SPOILER ALERT

Två nya kanaler – MTG bekräftar Viasat Series och Viasat Film Hits

En bild från tv-serien "Empire" med bland andra Terrence Howard och Taraji P. Henson. Foto: FOX
En bild från tv-serien ”Empire” med bland andra Terrence Howard och Taraji P. Henson. Foto: FOX

Den 10 november landar två nya tv-kanaler från MTG: Viasat Series och Viasat Film Hits.

Kanalerna finns tillgängliga i Norden och tanken är att bjuda på, som det heter i ett pressmeddelande, ”nya serier och klassiska guldkorn”.

Viasat Series satsar på tv-serier som ”Empire”, ”Blue Bloods”, ”Californication”, ”House of Lies”, ”Nurse Jackie” och ”The Late, Late Show” med James Cordon. Serierna ska även finnas tillgängliga på MTG:s streamingtjänst Viaplay.

Viasat Film Hits – för övrigt ett jättedåligt namn – ska finnas tillgänglig i alla skandinaviska länder och Finland. I kanalen handlar det om filmer som ”The Hunger Games: Catching Fire”, ”The Hunger Games: Mockingjay – Part 1”, ”Tootsie”, ”Marie Antoinette” och ”Braveheart” samt nordiska dramafilmer.

”Vi har lyssnat på våra kunder och hoppas att de kommer att uppskatta dessa nya kanaler, och det fantastiska innehåll som finns där, lika mycket som vi gör”, säger Sahar Kupersmidt, affärsområdeschef för betal-tv på MTG i pressmeddelandet.

Lanseringen gör att Viasat Film kommer få namnet Viasat Film Premiere. Viasat Natures prime time-tablå utökas och ersätter Viasat Crime, vars serier landar i Viasat Series och Viaplay.

Förvirrad? Med all rätt. Och det är knappast så att det innehåll som MTG skriver om i pressmeddelandet är uppseendeväckande eller revolutionerande på något sätt. Och när Sahar Kupersmidt säger att ”bra innehåll förtjänar lättillgänglighet, därför gör vi allt innehåll tillgängligt på Viaplay så att kunderna har möjligheten att välja den underhållning de vill ha” ser jag ingen anledning mer än att notera att det finns två nya tv-kanaler för att sedan välja själv, hos Viaplay, vad jag vill se.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Här hittar du Spoiler alert på Facebook