Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tre nya klipp: Så här blir femte säsongen av ”Solsidan” hos TV4

ove

Om ”Solsidan” blev en flopp skulle Felix Herngren sluta göra humor… sa han i alla fall inför premiären av komediserien. Av hans hot blev inget, då 1,8 miljoner såg premiäravsnittet. Efter det fortsatte succén och när det var dags för den andra säsongen slogs nya rekord till höger och vänster. 2 530 000 såg det som var seriens elfte avsnitt och även om siffrorna sjönk en aning under säsongen var ”Solsidan” historisk och gick inte att likna vid något sedan ”Svensson, Svensson” i en kontext av svensk tv-komedi.

Den 18 oktober är det dags för den femte och troligtvis sista säsongen.

Det vi vet på förhand är att Mickan (Josephine Bornebusch) och Fredde (Johan Rheborg) har trassel i äktenskapet och därför anlitar en parterapeut som ska vara en aning säregen. Mickan bestämmer sig även för att det är dags att börja jobba. Valet faller då, naturligtvis, på en skönhetssalong.

Samtidigt försöker Anna (Mia Skäringer) få nytt liv i sin skådespelarkarriär och Ove Sundberg (Henrik Dorsin) reser en hel del fram och tillbaka mellan Sverige och Norge – här ska det även, i alla fall enligt vad Dorsin berättade på TV4:s pressdag, finnas en parallell historia där Ove bestämmer sig för att smuggla ost.

När TV4 presenterade tv-hösten på onsdagen visade kanalen även upp lite klipp från ”Solsidans” nya avsnitt. Självklart kan du nu se dessa här hos Spoiler alert.

Den femte säsongen av ”Solsidan”, som precis som tidigare består av tio avsnitt, har premiär den 18 oktober 20.00 hos TV4 och TV4 Play.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Här hittar du Spoiler alert på Facebook