Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Nya serien ”Aquarius” med David Duchovny till C More

aquarius

C More har lagt vantarna på ”Aquarius”, en ny serie med David Duchovny i huvudrollen. Spoiler alert får höra att planerad svensk premiär blir någon gång i augusti, men att ett exakt datum ännu inte är spikat.

”Aquarius” utspelar sig i Los Angeles 1967. Sam Hodiak (Duchovny) är polis vid mordroteln, krigsveteran samt konservativ och således ständigt välfriserad. Tillsammans med mer hippievänliga kollegan Brian Shafe (Grey Damon) söker de efter försvunna tonåringen Emma. Det visar sig att hon har slagit följe med en grupp där ledaren heter Charles Manson. Han spelas av Gethin Anthony, mest känd som Renly Baratheon i ”Game of Thrones”.

John McNamara är upphovsman och huvudmanusförfattare och i rollistan hittar vi som sagt Duchovny, Damon och Anthony men även Claire Holt och Emma Dumont.

På förhand och utan att ha sett ett avsnitt handlar min huvudsakliga fundering om att Charles Manson faktiskt är en rollfigur i ”Aquarius” – serien står och faller med hur McNamara lyckas införliva honom utan att förminska de mord som Manson och hans sektliknande ”familj” dömdes för 1971. Klart är i alla fall att några av titlarna till Mansons låtar, precis som andra artisters, ger namn till seriens avsnitt.

”Aquarius” hade premiär i slutet av maj i USA och är en av sommarens ”eventserier” hos NBC. I samband med att första avsnittet sändes valde NBC att göra alla avsnitt tillgängliga samtidigt online. Det ska bli spännande att se om någon av de stora svenska kanalerna – framför allt SVT och TV4 – vill och vågar pröva något liknande med sina egenproducerade dramaserier inom en snar framtid.

”Aquarius” har alltså svensk premiär hos C More någon gång i augusti – vi förväntar oss få höra Jefferson Airplanes ”White Rabbit” minst fem gånger under de 13 avsnitten.

UPPDATERING: C More meddelar nu samtliga avsnitt av ”Aquarius” blir tillgängliga för streaming den 21 augusti. Serien har även förnyats och det blir en andra säsong.

Följ Mattias Bergqvist på Twitter: @bergqvist_m

Spoiler Alert finns på Facebook – här hittar du oss