Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

SVT Flow läggs ner – ingen bryr sig

SVT Flow läggs alltså ner, ett år efter ankomst.
– Och de har haft lite svårt att hitta tjänsten. Det är en känsla som vi fått. Och vi får ganska mycket frågor om vad skillnaden mellan SVT Play och SVT Flow egentligen är, säger Lena Glaser, ansvarig för interaktivt utbud på SVT.
Även om det ändå är för sent nu, hade man gärna önskat sig ett svar. Skillnaden var ju nämligen… idiotisk.
I SVT Flow får tittaren ett flöde av program, likt en tablålagd kanal. Det är/var alltså lite av varje, både streamingtjänst och kanal. Typ.
Att man kan se flera avsnitt av en serie i en följd, utan att behöva klicka runt, var en bra funktion. Men en funktion bygger inte en ny tjänst.
Flow fyllde ingen funktion.

"Ginas Show" i SVT Flow. En bra produktion på en dålig plats.
”Ginas Show” i SVT Flow. En bra produktion på en dålig plats.

Visst, det fanns program utvecklade för Flow som var bra. Riktigt bra, till och med. Men absolut inget säger att de inte hade gjorts ändå. Gina Dirawis kapital efter Melodifestivalen etc var till exempel så stort att hon nog fått husera varhelst hon ville. Nu blev det, tyvärr, Flow.
Dit hittade ingen. Och ingen bryr sig om att det nu försvinner. De program som tidigare haft premiär på SVT Flow, bland andra de med Gina Dirawi i spetsen, försvinner ju nämligen inte.
– De har hela tiden legat på SVT Play, enda skillnaden är att det nu blir premiär på SVT Play i stället för Flow, säger Lena Glaser.
Något slutdatum är inte klart, men det ska bli så snart som möjligt enligt Glaser.
Mellan raderna känns det som att inte ens SVT bryr sig.

Följ David Lillemägi på Twitter, @lillemagi.

Tv-bloggen finns också på Facebook.