Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Tjockare än vatten” får ny säsong

"Tjockare än vatten" återvänder. Foto: Baldur Bragason/SVT
”Tjockare än vatten” återvänder. Foto: Baldur Bragason/SVT

I dagarna blev det klart att SVT:s dramaframgång ”Tjockare än vatten” får en ny säsong. Syskonen Lasse, Oskar och Jonna spelas som sist av Björn Bengtsson, Joel Spira och Aliette Opheim. I första säsongen fick de tre syskonen ärva moderns pensionat på villkoret att de klarade av att driva pensionatet tillsammans under en hel sommar. När säsong två drar igång har det gått några månader, och ännu en gång tvingas de samman på ön av omständigheter de inte kan styra över.
Inspelningen börjar officiellt i mars – men redan i dagarna smög man igång.
– Det är superroligt att det äntligen blir av. Ända sedan säsong ett har man hoppats på det här, men det är manusförfattarna som fått börja fundera. Jag har också varit väldigt intresserad, inte minst för att få träffa de här underbara skådespelarna igen, säger huvudregissören Erik Leijonborg när Spoiler Alert ringer upp.
– Att få göra en säsong två innebär att man får tränga djupare in i karaktärerna och försöka vässa historien genom att utsätta dem för än mer krävande situationer. Nu är det också vinter i stället för sommar, det blir kargare och säsongen blir hårdare för dem, fortsätter han.
Bland annat spelade man in en viktigt scen häromdagen.
– Vi har tjuvstartat lite med inspelningarna för att hinna få med snön. Det har varit en liten kamp mot klockan. I går gjorde vi en större stormscen som inleder hela säsongen och omkullkastar planerna för de här syskonen. Så arbetet har redan börjat, säger Leijonborg.
Aliette Opheim tror på en spännande omgång:
– Vi har haft en ganska nära kontakt med dramaturgen, från ett tidigt skede. Det har varit väldigt roligt i denna omgång. Nu har alla kännedom om miljö, karaktärer och allt sådant. Det har varit lite som att komma hem igen. Syskonen återförenas igen av olika orsaker, och tvingas än en gång driva detta ihop. Nu är det vintersäsong fram till jul och miljön hjälper till att göra det kargare – men historien blir också ganska mörk. Det blir en väldigt spännande säsong, säger hon.
Vad händer med Jonna?
– Jonna har kanske vuxit in mer i familjelinjen och den dramatiken. Det är väldigt roligt för mig. Hon har också en ganska tydlig linje, och en tanke på att driva pensionatet. Men det sker såklart saker som ställer till det…
2016 är det dags i SVT.

Foto: Baldur Bragason/SVT
Foto: Baldur Bragason/SVT

Följ David Lillemägi på Twitter, @lillemagi.

Här hittar du oss på Facebook.