Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Johan Falk är tillbaka

Men vafan, blir det inte fler Johan Falk-filmer? Jo.
Men vafan, blir det inte fler Johan Falk-filmer? Jo.

Johan Falk är tillbaka. En tredje och sista säsong kommer under juni-augusti 2015 på DVD/BD/och släpps digitalt. Totalt blir det fem filmer:
# 29 juni släpps ”Johan Falk – Ur askan i elden”
GSI gör en chockerande upptäckt. Och ovanpå det så växer sig Seth Rydells gäng starkare än någonsin och den lettiska maffian smugglar vapen till Sverige.

# 13 juli släpps ”Johan Falk – Tyst diplomati”
Alexandra Rapaport upprepar här rollen som hon spelade i Falk-filmen ”Livvakterna” från 2001, en säkerhetsexpert, men hennes agenda är oklar. Rydell-gängets andreman, som spelas av Björn Bengtsson, sätter än mer press på Jens Hulténs gängledare.

# De tre följande filmerna saknar ännu officiella titlar. De släpps den 27 juli, 10 augusti och den 24 augusti.

I rollerna syns som vanligt Jakob Eklund som Johan Falk, Jens Hultén som Seth Rydell, Meliz Karlge som GSI:s nye chef Sophie Nordh, Mikael Tornving som Patrik Agrell, Alexandra Rapaport som Pernilla Vasquez, Björn Bengtsson som Jack Rolander, Alexander Karim som Niklas Saxlid och Marie Richardson som Helén Falk.
– Säsong 3 tar allt till ytterligare en nivå. Redan när vi gjorde research inför den första säsongen fick vi reda på saker som vi visste inte skulle få plats i en första säsong, inte heller i en andra säsong. Och detta nya är, som vi ser det, mer skrämmande än allt vi visat tidigare. Återigen bygger det på verkliga fenomen, om vad som hände och händer i verkligheten, på båda sidor om lagen. Och det kommer drabba vår series karaktärer hårdare än tidigare, då allt blir ännu mer personligt, och därmed hettas spänningen upp ännu mer. Allt dras mot den stora slutstriden för Johan Falk, GSI, deras infiltratörer och de kriminella organisationer de jobbar emot. Och den här gången möter våra hjältar sin absolut farligaste fiende någonsin, säger regissören Anders Nilsson i ett pressmeddelande.

Här kan man hänga med på den sista inspelningsdagen:

Följ David Lillemägi på Twitter, @lillemagi.