Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Broadchurch” återvänder – så blir omgång två av brittiska serien

broadchurch

”Broadchurch” var något av en succé för TV4, med tittarsiffror runt 800 000 och upp mot miljonen. I Storbritannien såg 9,3 miljoner tittare när Danny Latimers mördare slutligen avslöjades. Dessa siffror har lett till att en säsong två nu dyker upp. I dagarna är det premiär i Storbritannien, och det blir minst lika spännande – om man ska tro Olivia Colman, som återvänder som polisen Ellie Miller. Hon satt häpen då hon fick börja läsa manuset, där Chris Chibnall slängt in rejält med twistar, berättar hon för The Sun.
– Tidigt i första avsnittet får man veta vilket håll det barkar och det är direkt ”Whoooa!”. Chris lägger fram massa saker som vi inte ens tänkte på i första säsongen. När vi läste igenom manus sa vi: ”You sneaky bastard”, säger Colman som berättar vidare om hur hon själv inte vågade gå ut då hon fått reda på vem mördaren i säsong ett var:
– Jag tänkte att om någon säger ett namn och jag reagerar så ger jag bort det. Jag stannar hemma i stället.
Nu får Olivia och övriga casten sällskap av ett par nya ansikten, bland andra Charlotte Rampling, Eve Myles (”Torchwood”) och Phoebe Waller-Bridge. De fick rollerna under superhemliga castings, där de bara fick några få scener och rader om sina karaktärer. Och Chris vägrar säga något om dem inför premiären.
Överlag har detaljerna varit få kring den andra säsongen, men Chris har avslöjat att han inte kommer låta ett nytt lik dyka upp.
– Jag lovar att vi inte börjar med upptäckten av en till kropp nedanför klipporna, säger han enligt The Sun.
– Dannys mord är en ovanlig händelse som får massiva konsekvenser, och det har alltid varit min pakt med tittaren. Men känslan är lite annorlunda nu, sorg är inte vår drivande känsla, fortsätter han.
Han försäkrar också att serien inte kommer bli ett nytt ”Morden i Midsomer”.
“People have said, ‘Don’t turn it into Midsomer Murders in Broadchurch’. It’s not Midsomer in Broadchurch”, säger Chris i ett citat man inte vill översätta.

TV4 har rättigheterna även för säsong två av ”Broadchurch”, men man har ännu inte satt något premiärdatum. Klart är dock att serien inte dyker upp under våren, så det blir en lång väntan för de svenska fansen. Säsong ett finns tillgänglig hos Netflix.

Följ David Lillemägi på Twitter, @lillemagi.