Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Tjuvtitta på årets julkalender – så här blir ”Piratskattens hemlighet”

julkalender

Minna, Sam och Bianca – så heter huvudpersonerna i årets julkalender i SVT.

Själva serien har titeln ”Piratskattens hemlighet” och handlar om trions skattjakt i den kroatiska övärlden. Vad som står på spel? Om de tre barnen inte hittar piraten Aquilas försvunna skatt kommer den idylliska Orkidékusten att förstöras.

Regissören Anna Zackrisson – hon har tidigare gjort dramaserien ”Dockäventyren” – berättar i ett pressmeddelande:

– Jag har velat göra en julkalender med allvar och spänning, där äventyret är på riktigt. Barnens vänskap är centralt för hela historien. Oförklarliga saker sker som de måste försöka lösa på egen hand.Tittarna kommer få se en helt annan miljö än vad vi har sett i tidigare julkalendrar. Det kroatiska landskapet med sina grottor, stränder och vyer skapar en mystisk och magisk stämning.

Buster Isitt och Alexandra Breschi spelar Sam och Minna, Ana Gil de Melo Nascimento deras mamma Eva. Syskonens faster Anja (Mirja Turested ) och deras kusin Bianca (Lea Stojanov) är de som bor på Orkidékusten där släkten i år firar jul.

I övriga roller syns bland andra: Richard Ulfsäter, Peter Eggers, Göran Engman, Iwa Boman och Lena T Hansson.

Ida Kjellin och Sofie Forsman har skrivit manus till ”Piratskattens hemlighet” i samarbete med Tomas Tivermark och Johan Kindbom. Producent är Nicklas Wikström Nicastro.

”Julkalendern – Piratskattens hemlighet” har premiär den 1 december i SVT1 och Barnkanalen.

Följ Mattias Bergqvist på Twitter: @bergqvist_m