SPOILER ALERT

Då är ”Sons of Anarchy” och ”The Walking Dead” tillbaka i Kanal 9

sons

Som Spoiler alert kunde berätta i förra veckans podcast är ”Sons of Anarchy” och ”The Walking dead” snart tillbaka i Kanal 9.

Den 12 oktober kör den sjunde och sista säsongen av ”Sons” i gång, medan den femte säsongen av ”TWD” börjar den 2 november – för den senare kommer starttiderna variera, då ”SOA”-avsnitten är olika långa.

Självklart är vi väldigt peppade på ”Sons”. Nero säger ju i en trailer att ”lot of people gettin’ killed”, showrunnern Kurt Sutter har tidigare konstaterat att två klubbmedlemmar kommer att dö (eller blir det fler?) medan Jax sätter tonen för seriens avslutning med orden: ”I already lost the woman I love. I’m not going to lose my club.”

Det vi vet om sista säsongen av ”Sons of Anarchy” – SPOILER ALERT för den som inte vill veta – är det som bland annat TV Guide tidigare har rapporterat: Första avsnittet börjar med att Jax sitter i fängelse. Hämnden finns och växer i hans sinne. Gemma övertygar honom om att ett rivaliserande gäng ligger bakom mordet på Tara. Samtidigt gömmer sig Juice, med hjälp av Gemma.

– Det här handlar om att Jax ska bestämma sig: Om det inte finns någon anledning att lämna den kriminella världen så kan han likaväl vara allt det som den världen kräver av honom, säger Charlie Hunnam.

Nyligen blev det officiellt att den amerikanska kanalen AMC har beställt ett pilotavsnitt till vad som kallas för en ”companion series” till ”The Walking Dead”. Detta projekt har ännu ingen titel, men klart är att den utspelar på en annan plats och med andra karaktärer än ”TWD”.

Följ Mattias Bergqvist på Twitter: @bergqvist_m