SPOILER ALERT

Avslöjar: De är klara för ”Torpederna”

http_aman.production.s3.amazonaws.com_53844c6bc459481fc300001b_140527_Herngrens_nya_790.jpg?1
Inspelningen drar i gång i dagarna.
Och nu kan Spoiler Alert avslöja vilka som spelar huvudrollerna i Felix Herngrens och TV4:s storsatsning ”Torpederna”.
Torkel Petersson, Leo Razzak och Liv Mjönes är den ledande trion.

På måndag börjar inspelningen av ”Torpederna”. Den nya dramasatsningen har en stark uppställning bakom sig, med manus från Per Gavatin (”Grotesco”, ”Kontoret”, ”Playa del Sol”), Niclas Carlsson (bland annat ”Solsidan”) och Jesper Harrie (”Mysteriet på Greveholm”, ”Reuter & Skoog”, ”Livet i Fagervik”), och inte minst Felix Herngren och Jakob Ström som regissörer.
Nu kan Spoiler Alert berätta att även skådespelarna börjat trilla in. I huvudrollen som Sonny, som när serien börjar har släppts från Kumla efter sex år i fängelse för bankrån och nu vill bli fri från kriminalitet, ser vi Torkel Petersson, 45, känd från ”Jalla! Jalla!”, ”Patrik 1,5”, ”30 grader i februari” och ”Tjockare än vatten” med mera.
Under tiden i fängelse har Sonny inlett ett förhållande med sin kontaktperson Camilla, som spelas av Liv Mjönes, 34, känd från bland annat ”Kyss mig” och serien ”Ettor och nollor”.
Sonny och Camilla kommer i början av serien att försöka satsa på ett ”vanligt” liv, i en villa. Men samtidigt rycker karaktären Dragan i Sonny. Dragan är redo att kliva in i den kriminella världen, och hoppas att Sonny ska vara vägen dit. Dragan spelas av Leo Razzak, 27, mer känd som social entreprenör och föreläsare än skådespelare. Men nu kliver han alltså in i TV4:s nya dramasatsning.
– Det här är något helt nytt inom genren dramakomedi. Jag tycker att det är en kanoncast och är väldigt förväntansfull över att se vad Felix och Jakob gör med en av våra största satsningar i höst, säger Jessica Ericstam, exekutiv producent på TV4 till Spoiler Alert.
Felix Herngren har tidigare sagt:
– Det är den första dramakomedin som jag gör, så jag är väldigt laddad. Jag ser fram emot att få grotta ner mig ordentligt i vapen, lik och hotfulla situationer. Utmaningen blir att försöka hitta rätt balans mellan humor och allvar.
Serien ska ha premiär någon gång i höst.

Följ David Lillemägi på Twitter, @lillemagi.