Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

TV4 sänder nya serien ”Extant”

screen-shot-2014-05-14-at-10-07-35-pm

Spoiler alert kan nu berätta att TV4 har köpt in ”Extant”, serien med Halle Berry i huvudrollen och Steven Spielberg som producent.

Halle Berry spelar Molly Woods, en astronaut som efter 13 månader återvänder till jorden. Hon är då gravid, vilket ju är kusligt mystiskt eftersom Molly var ensam på sitt rymduppdrag.

Störst behållning kommer vi att döma av förhandsmaterialet att ha av Pierce Gagnon – lillkillen i utmärkta ”Looper” – som spelar Mollys ”son” Ethan, som är skapad av maken John.

Spoiler alert snackade nyligen med Mickey Fisher och Greg Walker, skaparen respektive en av producenterna för ”Extant”.

– När jag skrev pilotavsnittet hade jag lapp på hörnet av min skärm där det stod ”WWSMD” – ”what would Steven Moffat do” – eftersom jag är ett stort fan av ”Dr Who”, och han är en fantastisk manusförfattare. Så varje gång det tog stopp för mig, tittade jag på lappen och ställde just den frågan – svaret är att han skulle skriva det bättre, vilket var vad jag försökte göra, säger Mickey Fisher, som självklart också nämner Steven Spielbergs förmåga att blanda sci-fi med familjedrama.

– Frågan som finns under ytan i serien är vad det betyder att vara människa.  Mollys berättelse i rymden och berättelsen om Ethan möter varandra och blir en berättelse om vad det egentligen är att vara mänsklig och hur vi hänger ihop med varandra.

”Extant” har premiär 9 juli i USA. Det är ännu inte klart när TV4 ska sända seriens 13 avsnitt.

Följ Mattias Bergqvist på Twitter: @bergqvist_m