Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Kevin Bacon footloose 30 år senare

Svänget sitter i och dansen kan han fortfarande, så varför inte fira att det har gått 30 år sedan ”Footloose” hade premiär? Nej, precis.

Det var när Kevin Bacon gästade ”The Tonight Show” på fredagen som han dammade av de gamla dansskorna och i ett härligt nummer som till och med hade gjort den ikoniska karaktären Ren McCormack avundsjuk visade var skåpet alltid ska stå. Självfallet är det inte Bacon hela vägen, men den uppfriskande showen bjuder ändå på samma typ av överdrivna reaktion på att dans är förbjudet som någonsin i ”Footloose”.

Kevin Bacon är numera aktuell som Ryan Hardy i ”The Following”, tv-serien som trots sina djupa fallgropar och oftast genomusla manus är så fascinerande att det närmast är omöjligt att inte följa den när man väl har börjat titta.

”Footloose” hade premiär 1984 och regisserades av Herbert Ross. Förutom Kevin Bacon medverkar bland andra Lori Singer, John Lithgow, Dianne Wiest och Sarah Jessica Parker.

Följ Mattias Bergqvist på Twitter: @bergqvist_m