Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Newsrooms” comeback

SPOILER ALERT. Inlägget innehåller detaljer om ”Newsrooms” sjunde avsnitt.
När ”Newsroom” drog igång sin andra säsong skrev jag så här om Sorkins relationsdrama förklätt i nyhetsmiljö.
Nu har några avsnitt passerat. Och när det sjunde landade hos HBO Nordic var det en comeback.
”Red Team III” är det mest explosiva avsnittet hittills under säsong två. Fokus ligger på det reportage, om en påstådd operation med kemiska vapen utförd av amerikanska militären under namn Genoa, som legat och pyrt under hela säsongen. Och när allt nu ska braka loss hinner inte Mac och Will flirta. Advokaten, som i flashforwards förhör samtliga inblandade i rapporteringen, flikar in så små romansfrågor – men för en gångs skull agerar journalisterna professionellt.
Det som hänt är att ACN felaktigt rapporterat om Genoa – och till följd av detta har de blivit stämda. Så mycket har vi vetat sedan länge. Men att denna stämning skulle få bort kärlekstjaffset såg vi inte förrän nu.
I ”Red Team III” hoppar vi också fram och tillbaka i tiden, från uppbyggnaden till rapporteringen – till eftermälet. Och det är ett oväntat eftermäle. Stämningen kommer nämligen inte, ännu, från Pentagon.
Den kommer från ACN:s Washingtonkille Jerry Dantana. Han var först på tipset och är den som lett arbetet med Genoa. Men i sin jakt på bevis för sitt scoop klippte han en intervju – och fick sparken samtidigt som allt faller samman.
Nu vill han ha miljoner i skadestånd för att han ska ha gjorts till offerlamm.
”We stopped being good”, säger Will om effekten av den felaktiga rapporteringen.
Sedan följer ett kärt återseende av en pårökt Leona Lansing (Jane Fonda) och ”Newsroom” är tillbaka.
Det här var första avsnittet där den pampiga intromusiken fick ett värdigt program.

Följ David Lillemägi på Twitter, @lillemagi.